/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
langtidsstegning af kalkun ?
Fra : Andreas M. Hansen


Dato : 07-12-00 11:07

Hej alle,

Da tiden for julekalkunen nærmer sig, vil jeg gerne høre om der er nogle her
som har erfaringer med langtidsstegning i ovn af et sådant kræ ?
De kalkuner jeg plejer at købe er på ca. 9 -10 kg.
- hvor mange grader i hvor mange timer foreslår i ?
- eventuelle forslag til opskrifter modtages også med kyshånd!

mvh

Andreas M. Hansen



 
 
Helle (07-12-2000)
Kommentar
Fra : Helle


Dato : 07-12-00 12:20

HEJ

jeg mener, at min far plejer at stege sådan et dyr i 7-8 timer ved meget lav
temperatur...180 grader... - men hvis du er HELT desperat, kan jeg få
nøjagtige tider og mål til dig...??

Helle
"Andreas M. Hansen" <andreas@nospam.dk> wrote in message
news:90nnfv$e0o$1@news.inet.tele.dk...
> Hej alle,
>
> Da tiden for julekalkunen nærmer sig, vil jeg gerne høre om der er nogle
her
> som har erfaringer med langtidsstegning i ovn af et sådant kræ ?
> De kalkuner jeg plejer at købe er på ca. 9 -10 kg.
> - hvor mange grader i hvor mange timer foreslår i ?
> - eventuelle forslag til opskrifter modtages også med kyshånd!
>
> mvh
>
> Andreas M. Hansen
>
>



Peter W. Bosse (08-12-2000)
Kommentar
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 08-12-00 05:40

"Andreas M. Hansen" a écrit dans le message:

> - eventuelle forslag til opskrifter modtages også med kyshånd!

Hi Andreas

Her er en anderledes opskrift, end du måske er vant til, - det kræver
at du har en have...

Kalkun med trøfler:

1 stk kalkun, ca. 8-10 kg (helst fra Crémieu)
1 kg trøfler

Tag kalkunen og farser den med 1 kg kødfars og lige så mange hakkede
trøfler. Lad nogle tynde skiver trøffelskiver glide ind under
kalkun-skindet, før den bindes op. Pak kalkunen ind i smørrebrødspapir
og læg den i en sæk af jute (sækkelærred).
Man graver et ikke for dybt hul i sin have og begraver kalkunen heri.
Jordens kulde og fugtighed vil få trøflerne til at afgive deres fulde
aroma.
Efter et par dages nedgravning i jorden skulle kalkunen være klar.
-oo-

Hvis du *ikke* har have ligesom jeg, - så er her...

Stegt kalkun med trøfler i madeira:
12 pers.

1 stk kalkun, kødfuld
1 smuk gåselever
1 tynd skive spæk
1½ kg sorte trøfler (Périgord)
madeira
salt og peber

Trøflerne børstes omhyggeligt, skrælles og koges i madeira.
Skrællerne og den madeira, trøflerne er kogt i, sættes hen.
En del af trøflerne skæres i ganske tynde skiver og puttes ind under
kalkunens skind. Kalkunen gnides indvendig med salt og peber, og
resten af trøflerne lægges ind i den.
Kalkunen skal ligge og opsuge duften af trøflerne i tre dage.
Ælt gåseleveren med trøffelskrællerne og læg dem i trøffelsuppen i 24
timer. Tag trøflerne ud af kalkunen og bland dem med den marinerede
gåselever. Farser kalkunen med det hele. Bind det sammen, kom spækket
om og steg.
Server Kalkunen på et fad og den affedtede stegesaft i sovseskålen.

Bon appétit!

--
Mvh.
Peter W. Bosse

Her kan du finde julegaven til dine kære...
Julemarked i Forum:
Lør-søn 9-10 december
Lør-søn 16-17 december
Åbent kl. 10-18 www.forum.dk



Klaus Alexander Seis~ (08-12-2000)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 08-12-00 11:00

Peter W B skrev:

> 1½ kg sorte trøfler (Périgord)
^^^^^
Så skal man da have et mere end vellønnet IT-job, skal man ikke?


// Klaus

--
><>°

Jan Boegh (08-12-2000)
Kommentar
Fra : Jan Boegh


Dato : 08-12-00 18:21

"Klaus Alexander Seistrup" <klaus@seistrup.dk> wrote in message
news:g58u3v.h90e.6ph.klaus@zigzag.adsl.dk...
> Peter W B skrev:
>
> > 1½ kg sorte trøfler (Périgord)
> ^^^^^
> Så skal man da have et mere end vellønnet IT-job, skal man ikke?

Umiddelbart vil jeg endvidere tro (jeg har godt nok ikke erfaringer med
retter af den kaliber) at ens smagsløg skal være både galvaniserede og
hårdtforkromede, når jeg tænker på hvilken smagskraft der er i nogle få gram
trøfler. Jeg får kvalme allerede ved tanken (og kan ellers godt lide
trøfler - helst de hvide).

mvh
Jan



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177557
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408885
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste