/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Solæg????
Fra : Jesper


Dato : 30-11-00 07:49

Hej´sa

Jeg håber at der er en/nogen der kan hjælpe mig, for jeg haaaar fundet
nedenstående opskrift, MEN der står jo ikke hvor meget at hver ingrediens
der skal bruges til "saucen."

Solæg
Solæg spises som regel på gode gamle Sønderjydske værtshuse, hvor de kan ses
i store glas. Æggene kan dog også med stor nydelse serveres ifb. med en
frokost - evt. inden silden som en 'starter'.

Ingredienser
Æg - ikke for store, og beregn ca. et æg pr. person
Løgskaller
Vand
Salt

Tilbehør:
Olie
Eddike
Dijonsennep
Tomatketchup
Tabasco
HP Sauce
Engelsk Sauce
Kinesisk Soya

Fremgangsmåde
Æggene koges i 20 min. i rigeligt vand sammen med løgskaller (de tørre lag
af løgene) Efter afkøling knækkes skallen på ægget ganske lidt.
Et stort sylteglas fyldes med vand og heri opløses så meget salt som det er
muligt. Herefter lægges æggene i saltvandet, og man lader dem stå i glasset.
Æggene skal trække i saltvandet min. 24 timer inden servering, og kan stå i
saltvandet max. 3 døgn.
Servering
Æggene serveres dekorativt i glasset, således at et æg fiskes op af
saltvandet, hvorefter det pilles. Ægget skæres over i 2 halve (blommen vil
pga. den lange kogetid være grøn i kanten). Blommen tages forsigtigt op, og
i blommehullet hældes lidt af tilbehøret. Blommen lægges forsigtigt omvendt
tilbage på ægget, hvorefter det halve æg med tilbehør spises i en mundfuld
(derfor bør æggene ikke være så store). Denne himmerigsmundfyld skyldes godt
efter med masser af øl og snaps.






 
 
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177557
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408885
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste