|
| Opskrift på flødeboller ? Fra : Michael |
Dato : 26-11-00 22:26 |
|
Hvem kan hjælpe mig ????
Hilsen Michael
| |
Gerner Mortensen (27-11-2000)
| Kommentar Fra : Gerner Mortensen |
Dato : 27-11-00 00:33 |
|
On Sun, 26 Nov 2000 22:25:57 +0100, Michael <strunk@worldonline.dk> wrote:
>Hvem kan hjælpe mig ????
Det blev besvaret den 12 ds.
Message-ID: <8umn8c$16r0$1@news.cybercity.dk>
>
>Hilsen Michael
--
30392174@pager.icq.com
| |
Tina (26-11-2000)
| Kommentar Fra : Tina |
Dato : 26-11-00 22:49 |
|
Michael <strunk@worldonline.dk> skrev i en
nyhedsmeddelelse:3A217FE5.31CEC156@worldonline.dk...
> Hvem kan hjælpe mig ????
>
> Hilsen Michael
Postet d. 12/11 kl. 19.26, men bringer den da gerne igen:
FLØDEBOLLER - 25 STK
Bunde:
3 del mel
100 g. margarine
3/4 dl. sukker
Udstikkes til 25 stk. Bages 10 minutter ved 200 g.
Fyld:
6 æggehvider
4 dl. sukker
Sættes på kolde bunde. Bages ved 150 g. til de har den rigtige
konsistens (minimum 5 minutter, nok mere).
Overtræk:
300 g. smeltet chokolade duppes på.
Mvh
Tina
| |
Hauge (26-11-2000)
| Kommentar Fra : Hauge |
Dato : 26-11-00 22:57 |
|
Hejsa
"Michael" <strunk@worldonline.dk> wrote in message
news:3A217FE5.31CEC156@worldonline.dk...
> Hvem kan hjælpe mig ????
Prøv at se helt tilbage til den 12/11 her i denne gruppe.. Overskrift..
Flødeboller
Mvh Hauge
| |
Anja (27-11-2000)
| Kommentar Fra : Anja |
Dato : 27-11-00 09:47 |
|
Michael <strunk@worldonline.dk> wrote
> Hvem kan hjælpe mig ????
Det kan tråden "flødeboller" fra d. 12-11 givetvis. Det er altid en god skik
at kigge gruppen igennem inden man spørger. Fy.
--
Mvh Anja
SkjoldborgNOSPAM@iname.com
| |
Peter Westh (27-11-2000)
| Kommentar Fra : Peter Westh |
Dato : 27-11-00 14:51 |
|
Nu kan man jo ikke tage for givet, at en tråd fra den 12. november stadig
ligger på alles nyhedsserver. Det gør den f.eks. ikke på min. Man kan så
finde ældre indlæg på www.deja.com - men man kunne jo også reposte i stedet
for at spilde båmdbredde med netikeette-formaninger . Det vil sikkert
ikek tge længere tid.
MVH
Peter
"Anja" <skjoldborgNOSPAM@iname.com> skrev i en meddelelse
news:8vt724$875$1@news.inet.tele.dk...
> Michael <strunk@worldonline.dk> wrote
> > Hvem kan hjælpe mig ????
>
> Det kan tråden "flødeboller" fra d. 12-11 givetvis. Det er altid en god
skik
> at kigge gruppen igennem inden man spørger. Fy.
> --
> Mvh Anja
> SkjoldborgNOSPAM@iname.com
>
>
| |
Gerner Mortensen (27-11-2000)
| Kommentar Fra : Gerner Mortensen |
Dato : 27-11-00 15:29 |
|
On Mon, 27 Nov 2000 14:50:49 +0100, "Peter Westh" <pwesth@hum.ku.dk> wrote:
>Nu kan man jo ikke tage for givet, at en tråd fra den 12. november stadig
>ligger på alles nyhedsserver. Det gør den f.eks. ikke på min. Man kan så
En ting er uddannelsespladser der er så fattige, at de ikke kan have mindst 3
mdr. postings i usenet, noget andet er normale udbydere.
Med den hastighed postings fjernes fra din udbyderes server, så ser du jo ikke
dette svar. Hvordan kan nogen deltage i en normal debat når svarerne
forsvinder efter et par dage ?
>finde ældre indlæg på www.deja.com - men man kunne jo også reposte i stedet
>for at spilde båmdbredde med netikeette-formaninger . Det vil sikkert
>ikek tge længere tid.
Det vil aldrig være spild af tid, at lære nybegyndere et eller andet om
debatgrupper på usenet. Specielt hvis en forudgående vejledning allerede er
væk fra deres udbyders server.
Det er iøvrigt normalt at henvise til et svar e.lign. der allerede er i
gruppen, i stedet for at reposte, hvilket spilder mere båndbredde end en
enkelt msg.id linie.
En anledning til at reposte er kun hvis der udtrykkeligt bedes om det på grund
af mistet post i gruppen.
>
>MVH
>
>Peter
>
>
>
>
>"Anja" <skjoldborgNOSPAM@iname.com> skrev i en meddelelse
>news:8vt724$875$1@news.inet.tele.dk...
>> Michael <strunk@worldonline.dk> wrote
>> > Hvem kan hjælpe mig ????
>>
>> Det kan tråden "flødeboller" fra d. 12-11 givetvis. Det er altid en god
>skik
>> at kigge gruppen igennem inden man spørger. Fy.
>> --
>> Mvh Anja
>> SkjoldborgNOSPAM@iname.com
>>
>>
>
--
30392174@pager.icq.com
| |
Peter Westh (27-11-2000)
| Kommentar Fra : Peter Westh |
Dato : 27-11-00 15:47 |
|
> Det vil aldrig være spild af tid, at lære nybegyndere et eller andet om
> debatgrupper på usenet. Specielt hvis en forudgående vejledning allerede
er
> væk fra deres udbyders server.
Enig enig, det slog mig bare at der var fire svar på den stakkels spørgers
spørgsmål, og inet afdem handlede om flødeboller.
Du har ret, det er lidt sygt når meddeleserne forsvinder efter 14 dage. Men
sådan er det altså! Og faktisk er opskriften heller ike på deja - så måske
kan vi lokke nogen til at reposte alligevel?
MVH
Peter
| |
Jan Boegh (27-11-2000)
| Kommentar Fra : Jan Boegh |
Dato : 27-11-00 18:52 |
|
"Peter Westh" <pwesth@hum.ku.dk> wrote in message
news:8vts4i$5mpbb$1@ID-62221.news.dfncis.de...
> Du har ret, det er lidt sygt når meddeleserne forsvinder efter 14 dage.
Men
> sådan er det altså! Og faktisk er opskriften heller ike på deja - så måske
> kan vi lokke nogen til at reposte alligevel?
Den glimrende gratis newsserver på news://sunsite.auc har i hvert fald en
ca. 3 måneders post - kan anbefales.
mvh
Jan
| |
N/A (27-11-2000)
| Kommentar Fra : N/A |
Dato : 27-11-00 16:10 |
|
| |
Peter Westh (27-11-2000)
| Kommentar Fra : Peter Westh |
Dato : 27-11-00 16:10 |
|
Her er endnu en fra SOL. Jeg går ud fra at de kræmmerhuse der omtales er
disse, der kan købes færdiglavede og som min mor serverede med flødeskum og
gele i da jeg var lille. Altså grundlæggende en stor plesken, som er rullet
medens den er varm.
Hos Amokka på Østerbro laver det flødeboller uden bunde, dvs. de vender
store skefulde fyld direkte i den smeltede chokolade.
MVH
Peter
****
Flødeboller
Ingredienser (12 Stk.)
2 æggehvider
100 g sukker
1 tsk. vanille
ca. 75 g mørk chokolade
1 tsk palmin
evt. lidt kokosmel til drys
Fremgangsmåde
1. Chokolade og palmin smeltes sammen i vandbad i en lille skål.
Kræmmerhusene pensles indvendig med den flydende chokolade.
2. Æggehvider, sukker og Vanilla blandes i en rundbundet skål, der kan tåle
varme. Skålen anbringes over vandbad (en kasserolle med lidt vand, der
bliver holdt i kog uden at bulderkoge) og massen piskes, indtil den er
blevet hvid, fast og luftig. Beregn ca. 5 min.
3. Fordel massen i kræmmerhusene ved hjælp af en sprøjtepose med takket
tylle. Sæt vaflerne i køleskabet, indtil de er gennemkolde.
4. Dyp de fyldte vafler i smeltet chokolade, og drys dem evt. med kokosmel.
Tip: Hvis vaflerne skal spises med det samme, behøver man ikke pensle dem
indvendigt med chokolade, men skal de stå et par dage, bliver de bløde, hvis
man springer penslingen over.
Dorthe Erikstrup (detese@post11.tele.dk)
"Peter Westh" <pwesth@hum.ku.dk> skrev i en meddelelse
news:1IuU5.10198$zs.291949@twister.sunsite.auc.dk...
> Der var den! (den var forsvundet fra den server jeg plejer at bruge, men
lå
> på news.sunsite.auc.dk) Repost fra 12/11:
>
> "Tina" <pwr2me@email.dk> skrev i en meddelelse
> news:8umn8c$16r0$1@news.cybercity.dk...
> >
> > Karina Mahmoud <kalia@worldonline.dk> skrev i en
> > nyhedsmeddelelse:41zP5.3649$O33.162791@news010.worldonline.dk...
> > > Hej Gruppe
> > > Hvorn´ er det lige at man selv laver flødeboller
> > > Hilsen Karina
> > >
> >
> >
> > Værsågod, opskriften på flødeboller:
> >
> > FLØDEBOLLER - 25 STK
> >
> > Bunde:
> > 3 del mel
> > 100 g. margarine
> > 3/4 dl. sukker
> > Udstikkes til 25 stk. Bages 10 minutter ved 200 g.
> >
> > Fyld:
> > 6 æggehvider
> > 4 dl. sukker
> >
> > Sættes på kolde bunde. Bages ved 150 g. til de har den rigtige
> > konsistens (minimum 5 minutter, nok mere).
> >
> > Overtræk:
> > 300 g. smeltet chokolade duppes på.
> >
> > Mvh
> >
> > Tina
> >
> >
>
>
> "Michael" <strunk@worldonline.dk> skrev i en meddelelse
> news:3A217FE5.31CEC156@worldonline.dk...
> > Hvem kan hjælpe mig ????
> >
> > Hilsen Michael
>
>
| |
Tina (27-11-2000)
| Kommentar Fra : Tina |
Dato : 27-11-00 18:23 |
|
Øhhhh.........
Er der lige en der gider forklare, hvad der sker her??
D. 26/11 kl. 22.48 repostede jeg opskriften på flødeboller.
Den er der åbenbart en del, der ikke kan se?
Tina
| |
Hauge (27-11-2000)
| Kommentar Fra : Hauge |
Dato : 27-11-00 22:41 |
|
Hejsa
"Tina" <pwr2me@email.dk> wrote in message
news:8vu55d$25ij$1@news.cybercity.dk...
> Den er der åbenbart en del, der ikke kan se?
Jeg kan sagtens..
Mvh Hauge
| |
Anja (29-11-2000)
| Kommentar Fra : Anja |
Dato : 29-11-00 10:00 |
|
Tina <pwr2me@email.dk> wrote in message
news:8vu55d$25ij$1@news.cybercity.dk...
> Øhhhh.........
>
> Er der lige en der gider forklare, hvad der sker her??
>
> D. 26/11 kl. 22.48 repostede jeg opskriften på flødeboller.
>
> Den er der åbenbart en del, der ikke kan se?
Jo, den er lige dukket op i dag! Da jeg svarede d. 27 om morgenen var der
ingen andre svar i tråden. Måske hele forvirringen om hvorvidt det snart er
sagt lige lovlig mange gange osv bunder i at mange ikke har kunnet se alle
svar? Gad vidst hvor tit det sker? Mystisk.
--
Mvh Anja
SkjoldborgNOSPAM@iname.com
| |
Gerner Mortensen (27-11-2000)
| Kommentar Fra : Gerner Mortensen |
Dato : 27-11-00 23:13 |
|
On Mon, 27 Nov 2000 15:02:21 GMT, "Peter Westh" <pwesth@hum.ku.dk> wrote:
>Der var den! (den var forsvundet fra den server jeg plejer at bruge, men lå
>på news.sunsite.auc.dk) Repost fra 12/11:
>
>"Tina" <pwr2me@email.dk> skrev i en meddelelse
>news:8umn8c$16r0$1@news.cybercity.dk...
>>
>> Karina Mahmoud <kalia@worldonline.dk> skrev i en
>> nyhedsmeddelelse:41zP5.3649$O33.162791@news010.worldonline.dk...
>> > Hej Gruppe
>> > Hvorn´ er det lige at man selv laver flødeboller
>> > Hilsen Karina
>> >
>>
>>
>> Værsågod, opskriften på flødeboller:
>>
Nu må du altså holde op. Tina repostede da sin opskrift i denne tråd, og vi
andre ville spare båndbredde ved en henvisning til den første post.
3 gange opskrift på flødeboller er een for meget.
Som skrevet går jeg i hvert fald ud fra at normale ISP har mindst 3 måneders
postings i deres newsserver. Derfor henvisningen.
Jeg ved med 100% sikkerhed, at deja news ikke har alle postings, da de
respekterer no-archive tags i headeren. Desuden forsvinder meget post i den
blå cyberluft.
--
30392174@pager.icq.com
| |
Neta & Peter (28-11-2000)
| Kommentar Fra : Neta & Peter |
Dato : 28-11-00 08:52 |
|
> Nu må du altså holde op. Tina repostede da sin opskrift i denne tråd, og
vi
> andre ville spare båndbredde ved en henvisning til den første post.
Beklager meget, det er åbenbart min nyhedsserver som ikke er så god, som jeg
lige syntes først (havde eller lige fundet en gratis server, som lod mig
poste i andre hieerarkier end det danske). Jeg havde selvsagt ikke repostet
nogetsomhelst hvis jeg havde kunnet se Tinas post. Jeg går over til sunsite
til det danske hierarki. Bukker og skraber.
Som tegn på min afgrundsdybe anger, bringer jeg her en uhyre interesant
artikel fra dansk sprognævn, om netop flødebollen. Den er fra September 98
***
Flødebolle
Spørgsmål: Hedder negerboller nu flødeboller? For mig har negerboller ikke
noget med fløde at gøre. Flødeboller er noget man kun kan få hos bageren med
flødeskum i - de andre med æggehvide er negerboller. Men efterhånden roder
man alting sammen.
Svar: Det er rigtigt at negerboller (eller negerkys) også kan hedde
flødeboller, eller sagt på en anden måde: at ordet flødebolle kan betegne
'en sød spise der består af en vaffelbund der er belagt med et luftigt,
hvidt skum af pisket æggehvide tilsat sukker og overtrukket med chokolade'.
Det er den forklaring Politikens Store Nye Nudansk Ordbog (1997) giver på
ordet. En tilsvarende forklaring får man i leksikonet Den Store Danske
Encyklopædi (bd. 6, 1996), der i øvrigt tilføjer at fremstillingen af
flødeboller oprindelig var konditorarbejde.
Går man til den store danske ordbog, Ordbog over det Danske Sprog (bd. 5,
1923), så forklares ordet dér kun som en 'bolle der er fyldt med flødeskum',
altså som den bolle man kan få hos bageren. Og tilsvarende anbringer Dansk
Husmoderleksikon (bd. 1, 1953, s. 684) flødebollerne i gruppen "smaa
Konditorkager" og beskriver dem nærmere som vandbakkelser der har lidt creme
i bunden, og som er fyldt op med sødet flødeskum og glaseret med sukker-
eller chokoladeglasur.
I det nyeste supplementsbind (bd. 3, 1997) til Ordbog over det Danske Sprog
er der i forhold til beskrivelsen i bindet fra 1923 tilføjet en oplysning om
at flødebolle også kan bruges om en 'let bolle med fyld af piskede
æggehvider på vaffelbund og med chokoladeovertræk'. Og som eksempel er
anført følgende citat fra et bager- og konditorleksikon fra 1948:
"Flødeboller .. bruges ogsaa om Negerkys".
Der er altså ved flødebolle - ligesom ved mange andre ord - tale om et ord
med mere end én betydning, en ældre 'flødeskumskage'-betydning og en yngre
'negerbolle'-betydning. Og i øvrigt kan ordet jo også bruges i en tredje
betydning som et skældsord om en fed eller sødladen person.
HGJ
****
Venligst,
Peter
| |
|
|