saaj@esenet.dk,Ny-Internet writes:
>Hvordan steger jeg juleanden bedst?
And langtidsstegning
Jeg har stegt hundredvis af ænder på denne måde. Det er langt den bedste
måde ! Det er vigtigt at instruktionen følges nøje!
Tænd for ovnen og indstil temperaturen på 130 grader.
Klargør anden (min. 3.000 g)
Fyld til anden:
Før fyldningen gnides anden indvendigt med salt og peber.
Fyld anden med æbler og svesker. De bedste æbler er Belle de Boskop eller
mit favoritæble Cox Orange. De skrælles, befris for kernehus og skæres i
mindre både.
Sveskerne skal helst være uden sten.
Luk hullet ved fyldningen med en kødnål.
Læg en rist over bradepanden.
Læg den klargjorte and med brystsiden nedad på risten i bradepanden.
Sæt den i ovnen.
Hæld ca. en liter vand i bradepanden.
Lad den stege sådan i ca. 4 timer.
Vend anden og lad den stege videre med brystsiden opad i 1 3/4 - 2 timer
mere.
Ialt ca 6 timer.
Hvis ovnen er normal er skindet sprødt og lækkert, desuden er anden mør,
saftig og meget velsmagende. Og gennemstegt! Dertil kommer at
stegesvindet er meget lavt!
Hvis ovnen ikke er i orden kan man give lidt hård varme, evt. grill til
sidst for at få skindet sprødt. (Ovne er værre end man umiddelbart tror
Lav sovs af skyen fra bradepanden. Husk rødkålen og andet tilbehør.
Jeg er dog helt klar over, at det ikke er muligt for alle at stege anden i
6 timer. Mange har ikke en tidsindstillelig ovn, andre har ikke den
fornødne tid til at gøre det. Andre igen, er tvunget til at stege flere
ting på en gang o.s.v.
Og de mennesker skal selvfølgelig ikke snydes for andestegen og må så
stege anden i
2 - 2 1/2 time på 175-185 grader.
m.v.h.
Svend Andersen