/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
hjemmelavet pølser
Fra : Bolette Nielsen


Dato : 14-12-01 23:30

Godaften

Er der nogen der ved hvordan man laver hjemmelavet pølser, og hvad det skal
bruges?

fredags hilsner fra

Bolette



 
 
Andreas M. Hansen (15-12-2001)
Kommentar
Fra : Andreas M. Hansen


Dato : 15-12-01 07:51

> Er der nogen der ved hvordan man laver hjemmelavet pølser, og hvad det
skal
> bruges?

Opskrifter kender jeg ikke noget til, men jeg kan da huske at min mor havde
en pølseforsats til sin kødhakker - det var sådan en tud man skruede på
enden af hakkeren. På denne tud trak man så tarmen, som hun købte hos den
lokale slagter - den skulle vidstnok bestilles hjem.
Når så tarmen var trukket på, hakkede man så løs med pølsefarsen, som så kom
ud at hornet, og kunsten bestod så i at trække pølsen fra i det rigtige
tempo. Jeg kan huske at de hjemmelavede medisterpølser havde en helt anden
konsistens end dem man køber i supermarkedet, nok fordi at de råvarer man
selv anvender er af en helt anden kvalitet end dem man bruger i et
supermarkedet.
Man kan sikkert også stoppe tarmen med håndkraft, men det er nok
forfærdeligt bøvlet.
- Håber at andre kan bidrage med opskrifter.

mvh

Andreas M. Hansen



Peter W. Bosse (15-12-2001)
Kommentar
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 15-12-01 10:35

"Andreas M. Hansen" <nokke9@hotmail.com> skrev följande i meddelandet:

> - Håber at andre kan bidrage med opskrifter.

Tre første opskrifter er fra Sønderjysk Koge- og Bagebog:

Fx Medisterpølse:
Denne pølse kendes og skattes over hele landet. Det var tidligere en
søndagsret, men i dag er medisterpølse for mange blevet en hverdagsret.
Fortsat laver en del familier, også i byerne deres egen medisterpølse.
Rensede svinetarme kan bestilles hos slagteren.

1500 g magert flæskekød hakkes med 500 g fedt. Når farsen er kørt 3
gange gennem kødhakkeren, æltes den grundigt med ca. 5 dl kold
skinkesuppe og smages til med salt, peber, nelliker og revet muskatnød.
Konsistensen på farsen skal være lind og let. Farsen stoppes ikke for
fast i smalle svinetarme.
Koges ved svag varme i 20 minutter.
--

Sønderjysk Spegepølse:
2 kg svinekød
2 kg kalvekød
3 kg flæsk
2 dl mælk
salt, peber

Kød og flæsk køres gennem kødhakkeren og æltes derefter med mælk,
salt og peber. - Hvis pølserne skal være grofthakkede, køres kødet
gennem maskinen 2 gange, ellers 4-5 gange. Fyldes på rensede tarme
og røges let.
--

Letrøget leverpølse:
1 kg lever
2 kg flæsk
1½ spsk salt
1 tsk peber
1 tsk nelliker
50 g fedt

Leveren koges ca. 15 minutter og hakkes derpå sammen med flæsket,
2-4 gange. Der tilsættes krydderier og smeltet fedt for at få farsen til
at hænge sammen. Levermassen fyldes i rensede tarme og koges
ca. 15 minutter. Derpå røges pølserne let.
--

Enhver pølsetyskers drøm...*<|

Bratwurst:
400 g svinebov
200 g oksekød
1 tsk salt
5 drej groft, sort peber
½ tsk muskatblomme
1 tsk merian
1 tsk timian
¼ tsk kommen

Bratwurst at giøre. Tag Kiødet at Bøste / skær der vdi Stycker / Læss
Seenerne reent der aff. Dernest tag den tredie deel got mørt Oxekiød /
oc hack vel smaat: Der effer hack de to Parter Suinekiød met Oxekiødet /
saa det bliffuer tilsammen vel formengt / elt det vel tilhobe met Salt/
groffstøtte Peber, Muskateblommer/Meyran/Timian/oc Dansk Kommen :
Vdi de største slette Suinetarme skulle Pølserne giøres : Naar de nu
ere fyldte / da skulle de stickis ned vdi reent vand / som henger offuer
Ilden oc siuder / oc strax igien optagis / oc henges paa en Nats tid ved
varm Kackeloen at tørris / oc siden at hengis paa Røghuset /vdi kaald
Røg / saa bliffue de spege / oc kunde ædis raa.

(Kaald Røg = 20-25°)

*Der tages forbehol for tasdefegl!

--
Mvh.
Peter W. Bosse

»Mit Liv er aldeles meningsløst. Naar jeg betragter dets forskjellige
Epocher, da gaaer det med mit Liv som med det Ord: Schnur i Lexikonnet,
der for det første betyder en Snor, for det andet en Sønnekone. Det
manglede blot, at det Ord: Schnur for det tredie skulde betyde en
Kameel, for det fjerde en Støvekost.«
-Søren Kierkegaard



Jørgen Hess (17-12-2001)
Kommentar
Fra : Jørgen Hess


Dato : 17-12-01 01:24


"Andreas M. Hansen" <nokke9@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:3c1af2b8$0$93427$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> > Er der nogen der ved hvordan man laver hjemmelavet pølser, og hvad det
> skal
> > bruges?
>
> - Håber at andre kan bidrage med opskrifter.
>
> mvh
>
> Andreas M. Hansen
>
>
Jamen jeg prøver: Opskrifterne er vinderne i en konkurence afholdt af
Roskilde Dyrskue og Landbrugets Samfundskontakt. Finalen måtte flyttes til
Meyers Madhus fordi dyrskuet blev aflyst på grund af mund- og klovesyge i
Europa.
Dommerne i konkurencen var Claus Tingstrøm, vicepræsident i det Danske
Gastronomiske Akademi og Helle Brønnum Carlsen, madskribent på
Jyllands-Posten samt Morten Nielsen, formand for Euro-Toques.
Iflg. dommerne var alle finalepølserne gode, men man valgte
krydderurte/hvidløgspølsen fra Stenlille som vinderen for at finde
fornyelse, "Så også den unge generation lærer at spise medisterpølse" (Helle
Brønnum Carlsen).

Medisterpølse

Fra Herlufmagle v/Ulla Gerber Holm:

2,8 kg flæskesmåkød
1,4 kg kalvesmåkød
3 store løg hakkes 2-3 gange og kommes i en stor 12 liters gryde.
31/2 tsk. sukker
31/2 spsk. salt
31/2 tsk. peber
11/4 knust allehånde
1/2 tsk. knuste nelliker
2 dl kartoffelmel røres godt med
ca. 1 l suppe
(Ren afkog af okse/ svineben) i en skål. Herefter hældes det hele ned i
farsen, der blandes godt med hænderne.
Efterhånden som
ca. 10 meter tarm bruges, skylles den i almindeligt vand. Tarmen kan købes i
Brugsen eller Kvickly i små bægre.
Kødmaskinen samles med snegl, kniv, pølsehorn og spændering (altså ingen
hulkniv).
------------------------------

Årets medister 2001 fra Conni Schimmel, Stenlille:

3 kg kødfars af
snitter, slag, skinkekød hakkes én gang
75 g salt kommes i og skal stå og trække i cirka 1 time.
2 løg revet (må kunne hakkes sammen med kødet, også hvidløgene)
10-15 g allehånde
3 tsk. sar (bønneurt)
hvis frisk så 2 spsk.
3 tsk. basilikum
2 tsk. koriander
6 fed hvidløg knust blandes i, det hele æltes med
1 l suppe gerne med hænderne, da pølsens konsistens bliver bedre. Stoppes
derefter i svinetarme i kødhakkemaskinen med pølsehorn.
----------------------------------

Fra Nykøbing F. v/Anna Skaaning:

4 kg flæskekød
3 store løg. Kød og løg køres igennem maskinen 1 gang,
100 g salt
10 g peber
15 g allehånde kommes i
3/4 l lunet vand hældes over og håndæltes. Fyldes i tarmene gennem maskinen
og pølsehorn.
Pølsen koges ganske let i 8 - 10 minutter, tages op og evt. brunes. Pølsen
prikkes let så den ikke revner.


Kilde: Lolland-Falsters Folketidende, Karen Fich, 9. juni 2001.

mvh
Jørgen Hess





Bolette Nielsen (18-12-2001)
Kommentar
Fra : Bolette Nielsen


Dato : 18-12-01 10:54

Hej Jørgen


> 2 dl kartoffelmel røres godt med
> ca. 1 l suppe
> (Ren afkog af okse/ svineben) i en skål. Herefter hældes det hele ned i
> farsen, der blandes godt med hænderne.

Hvad betyder 11 suppe, er det 11 dl suppe du mener?

Hilsner fra
Bolette

PS tak for alle opskrifterne, er helt sikker på at afprøve nogen af dem



Heidi (18-12-2001)
Kommentar
Fra : Heidi


Dato : 18-12-01 11:09

"Bolette Nielsen" <Bobo@kimj.dk> skrev i en meddelelse news:9vn3mo$1ev5$1@news.cybercity.dk...
> Hej Jørgen
>
>
> > 2 dl kartoffelmel røres godt med
> > ca. 1 l suppe
> > (Ren afkog af okse/ svineben) i en skål. Herefter hældes det hele ned i
> > farsen, der blandes godt med hænderne.
>
> Hvad betyder 11 suppe, er det 11 dl suppe du mener?

Der står 1 liter (én liter) - det er måske pga. den skrifttype du bruger,
at det ikke fremgår helt tydeligt...

--
Mvh. Heidi
"Time is fun when you're having flies" - Kermit
http://www.hct.hjem.wanadoo.dk
Svar venligst i gruppen og ikke pr. mail


Bolette Nielsen (18-12-2001)
Kommentar
Fra : Bolette Nielsen


Dato : 18-12-01 18:31

tak for hjælpen, og nu hvor du har skrevet det, er det jo egentlig ret
indlysende.

mvh Bolette

Heidi <nyhedFJERNES@adslhome.dk> skrev i en news:9vn4ri$ab5$1@sunsite.dk
> "Bolette Nielsen" <Bobo@kimj.dk> skrev i en meddelelse
news:9vn3mo$1ev5$1@news.cybercity.dk...
> > Hej Jørgen
> >
> >
> > > 2 dl kartoffelmel røres godt med
> > > ca. 1 l suppe
> > > (Ren afkog af okse/ svineben) i en skål. Herefter hældes det hele ned
i
> > > farsen, der blandes godt med hænderne.
> >
> > Hvad betyder 11 suppe, er det 11 dl suppe du mener?
>
> Der står 1 liter (én liter) - det er måske pga. den skrifttype du bruger,
> at det ikke fremgår helt tydeligt...
>
> --
> Mvh. Heidi
> "Time is fun when you're having flies" - Kermit
> http://www.hct.hjem.wanadoo.dk
> Svar venligst i gruppen og ikke pr. mail
>



Jørgen Hess (19-12-2001)
Kommentar
Fra : Jørgen Hess


Dato : 19-12-01 14:17


"Bolette Nielsen" <Bobo@kimj.dk> skrev i en meddelelse
news:9vn3mo$1ev5$1@news.cybercity.dk...
> Hej Jørgen
>
>
> > 2 dl kartoffelmel røres godt med
> > ca. 1 l suppe
> > (Ren afkog af okse/ svineben) i en skål. Herefter hældes det hele ned i
> > farsen, der blandes godt med hænderne.
>
> Hvad betyder 11 suppe, er det 11 dl suppe du mener?
>
> Hilsner fra
> Bolette
>
> PS tak for alle opskrifterne, er helt sikker på at afprøve nogen af dem
>
>
Nej, det er en uheldig forkortning af liter, der skal altså stå 1 liter.
På min tekstbehandler bruger jeg en skrifttype der hedder "Trebuchet" og dér
er der stor forskel på tallet 1 og bogstavet l. Skal nok huske i fremtiden
at skrive "liter" helt ud.
I øvrigt har jeg af samme årsag været inde i Outlook Express 5, under
<funktioner> <Indstillinger> fanen <Læsning> knappen <Skrifttyper> ændret
den proportionelle skrifttype fra Ariel til Trebuchet, og ændret
skriftstørrelsen fra "mellem" til "mindre"
Skrifttypen blev jeg opmærksom på, da DR ændrede skrifttypen på deres
undertekstning, netop fordi man kan skelne mellem 1-tallet og bogstavet l.
mvh
Jørgen






Stefan Lund-Rasmusse~ (17-12-2001)
Kommentar
Fra : Stefan Lund-Rasmusse~


Dato : 17-12-01 23:22

"Bolette Nielsen" <Bobo@kimj.dk> skrev i en meddelelse
news:9vdugl$i00$1@news.cybercity.dk...
> Godaften
>
> Er der nogen der ved hvordan man laver hjemmelavet pølser, og hvad det
skal
> bruges?
>
> fredags hilsner fra
>
> Bolette

Jeg har lige lånt en bog på biblioteket : "Saltning og Røgning" af Preben
Madsen. Ud over alverdens fiskeretter, så er der en del opskrifter på
hjemmelavede pølser, både spisepølser (frankfurter, grillpølser o.l.) og
pålægspølser (spegepølser o.l.). Lyder utrolig spændende og er helt klart
noget jeg skal forsøge snart.

Stefan



Bolette Nielsen (18-12-2001)
Kommentar
Fra : Bolette Nielsen


Dato : 18-12-01 18:33

Hej Stefan

Har lige været på biblioteket og lånt bogen, tak for tippet.

Bolette

Stefan Lund-Rasmussen <sl@danskeinvest.dk> skrev i en
news:3c1e6f90$0$93425$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk
> "Bolette Nielsen" <Bobo@kimj.dk> skrev i en meddelelse
> news:9vdugl$i00$1@news.cybercity.dk...
> > Godaften
> >
> > Er der nogen der ved hvordan man laver hjemmelavet pølser, og hvad det
> skal
> > bruges?
> >
> > fredags hilsner fra
> >
> > Bolette
>
> Jeg har lige lånt en bog på biblioteket : "Saltning og Røgning" af Preben
> Madsen. Ud over alverdens fiskeretter, så er der en del opskrifter på
> hjemmelavede pølser, både spisepølser (frankfurter, grillpølser o.l.) og
> pålægspølser (spegepølser o.l.). Lyder utrolig spændende og er helt klart
> noget jeg skal forsøge snart.
>
> Stefan
>
>



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177557
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408877
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste