|
| kartofler, der skal anvendes til biksemad Fra : Frederik Rygaard |
Dato : 13-12-01 15:33 |
|
I mit forsøg på at genoplive de gamle danske madtraditioner på mit
kollegiekøkken, skal jeg lave biksemad til køkkenmiddag i næste uge. For
ikke at bruge andre folks tid mere end højst nødvendigt, så har jeg via
deja.com fundet en tråd med opskrift på og gode råd til retten. Så det
er ikke det, at jeg har spørgsmål til. Men jeg i min søgen stødte jeg på
en udtalelse om, at kartofler, der skal bruges til biksemad, helst ikke
måtte være kogt samme dag. Kartofler kogt dagen før var at foretrække,
og rå kartofler var at foretrække frem for kartofler kogt samme dag.
Argumentet var, at kartofler kogt samme dag, som de anvendes i biksemad,
skulle have en lidt "underlig" smag.
Har andre også lagt mærke til det, eller er det helt ude i skoven?
Jeg har pga. tilmelding og lignende, nok ikke mulighed for at koge
kartofler dagen før.
På forhånd tak.
Frederik
| |
rcn (13-12-2001)
| Kommentar Fra : rcn |
Dato : 13-12-01 16:01 |
|
Efter min mening er det helt ude i skoven. Nykogte kartofler smager da
fortrindeligt - også når de har fået en omgang på panden.
Jeg vil dog minde dig om, at biksemad er en tøm køleskabet-ret. Helt
eminent men en rest kød og kartofler fra aftenen i forvejen.
Jeg er en stor ynder af biksemad på alle måder, og det er ligesom med
frikadeller - alle har deres egen variation.
Prøv dig frem med råstegte, restkartofler fra i går osv.
God appetit og fornøjelse
--
Leveret af:
http://www.kandu.dk/
"Vejen til en hurtig løsning"
| |
Peter Westh (13-12-2001)
| Kommentar Fra : Peter Westh |
Dato : 13-12-01 16:41 |
|
Godt afkølede kartofler (fra dagen før) er nemmere at stege, uden at de
falder fra hinanden. Jeg tror også jeg ville foretrække råstegte kartofler.
MVH
Peter
"Frederik Rygaard" <frederik@rhk.dk> wrote in message
news:3C18BC2D.4B8F3F72@rhk.dk...
> I mit forsøg på at genoplive de gamle danske madtraditioner på mit
> kollegiekøkken, skal jeg lave biksemad til køkkenmiddag i næste uge. For
> ikke at bruge andre folks tid mere end højst nødvendigt, så har jeg via
> deja.com fundet en tråd med opskrift på og gode råd til retten. Så det
> er ikke det, at jeg har spørgsmål til. Men jeg i min søgen stødte jeg på
> en udtalelse om, at kartofler, der skal bruges til biksemad, helst ikke
> måtte være kogt samme dag. Kartofler kogt dagen før var at foretrække,
> og rå kartofler var at foretrække frem for kartofler kogt samme dag.
> Argumentet var, at kartofler kogt samme dag, som de anvendes i biksemad,
> skulle have en lidt "underlig" smag.
>
> Har andre også lagt mærke til det, eller er det helt ude i skoven?
>
> Jeg har pga. tilmelding og lignende, nok ikke mulighed for at koge
> kartofler dagen før.
>
> På forhånd tak.
> Frederik
>
| |
Frederik Rygaard (15-12-2001)
| Kommentar Fra : Frederik Rygaard |
Dato : 15-12-01 18:07 |
|
- tak for svarene.
Frederik
Peter Westh wrote:
> Godt afkølede kartofler (fra dagen før) er nemmere at stege, uden at de
> falder fra hinanden. Jeg tror også jeg ville foretrække råstegte kartofler.
>
> MVH
>
> Peter
>
> "Frederik Rygaard" <frederik@rhk.dk> wrote in message
> news:3C18BC2D.4B8F3F72@rhk.dk...
> > I mit forsøg på at genoplive de gamle danske madtraditioner på mit
> > kollegiekøkken, skal jeg lave biksemad til køkkenmiddag i næste uge. For
> > ikke at bruge andre folks tid mere end højst nødvendigt, så har jeg via
> > deja.com fundet en tråd med opskrift på og gode råd til retten. Så det
> > er ikke det, at jeg har spørgsmål til. Men jeg i min søgen stødte jeg på
> > en udtalelse om, at kartofler, der skal bruges til biksemad, helst ikke
> > måtte være kogt samme dag. Kartofler kogt dagen før var at foretrække,
> > og rå kartofler var at foretrække frem for kartofler kogt samme dag.
> > Argumentet var, at kartofler kogt samme dag, som de anvendes i biksemad,
> > skulle have en lidt "underlig" smag.
> >
> > Har andre også lagt mærke til det, eller er det helt ude i skoven?
> >
> > Jeg har pga. tilmelding og lignende, nok ikke mulighed for at koge
> > kartofler dagen før.
> >
> > På forhånd tak.
> > Frederik
> >
| |
|
|