"Tone Hilde" <to-hild@online.no> skrev i en meddelelse
news:jh2R7.12126$yB2.185193@news1.oke.nextra.no...
> Hei !
>
> Skulle så gjerne hatt en god oppskrift på foccacia brød.Skal ha
suppeselskap
> på lørdag og da hadde det vært godt med det brødet til .På forhånd takk
!!!!
>
> Hilsen Tone
Focaccia.
Focaccia er en form for pizza, men lidt anderledes. Man kan bruge evt.
skinke eller bacon til kommer ovenpå.
Der anvendes:
½ pakke gær
1 dl vand
4 dl mælk
700 g italiensk hvedemel
salt
tørrede krydderurter (provence blanding eller rosmarin)
olivenolie
Fremgangsmåde:
Opløs gær i vand. Tilsæt mælk, 2 tsk. salt, 1 spsk. krydderurter og 1 spsk.
olivenolie. Rør melet i lidt efter lidt, måske skal der lidt mere eller lidt
mindre i. Ælt dejen, indtil den er glat og elastisk. Kom dejen i en skål med
lidt olivenolie i bunden, vend dejen i olien, så den ikke trækker skind,
mens den hæver. Stilles til hævning et lunt sted cirka en time.
Når dejen er hævet, æltes den igennem og rulles / presses ud i bunden af en
bradepande smurt med olivenolie. Stilles igen til hævning i en time, dækket
af en fugtigt viskestykke eller plastfilm.
Efter en time laves der huller i dejen med fingrene, mange huller, som skal
være ret dybe. Dejen dryppes eller sprayes med olivenolie og drysses med
salt og et par spsk. krydderurter. Bages ved 225 grader i 25-30 min.
--
Kim Juul
----------------
bager-kim@mail.dk
Besøg min side om bager og konditorfaget
www.bager-kim.dk