*. * . Julefrokost! . * . * . * . * . * .
* . * . * . * . *. * . * . * . * . * .
* . * * . * . . * * . * * . * . * . *
Det er ganske vist! - julefrokosten i mange hjem er et traditionsmåltid
hvor alle de forskellige retter er nøjagtig, som de har været i familien
i masser af år.
Her genopfriskes en ældre og nem opskrift på sylte..
Sylte, gammeldags:
(6 pers.)
½ svinehoved
vand, salt
peberkorn
stødte nelliker
allehånde
laurbærblade
Slagteren vil sikkert gerne rense svinehovedet for dig; hvis ikke,
børster du det godt med en stiv børste og fjerner kirtler og alt ureelt.
Hovedet lægges i koldt vand i nogle timer. Derefter koges det, skummes
og koger småt med salt i 2 timer, til kødet er mørt. Mens hovedet er
varmt, skæres kød fra, og dette skæres i mindre stykker, blandes med
salt, peber, stødte nelliker og allehånde, samt klippede laurbærblade.
Alt blandes sammen, kommes i en skål eller form med lidt af suppen, der
indeholder en del stivelsesstoffer, og derved bevirker, at sylten kommer
til
at hænge sammen. Pres kødet i små eller store skåle, og kom så meget
suppe ved, at kødet knapt kan skimtes. Skålene stilles koldt, og senere
vendes sylten ud og serveres med sennep, rødbeder og rugbrød.
Velbekomme!
- GOD JUL -
Q
o o o /\ o o
/ \ / \ / \ /**\ / \ / \
-.- -.- -.- /***\ -.- -.-
\( )\ \( )/ /( )/ /*****\ \( )\ /( )/
\/ |_ _||_ _| \/ || \/ |_ _| \/ ...
o
/ \
-.-
/( )/
_| \/ ... nu er der kun [17] dage tilbage *<|
--
Mvh.
Peter W. Bosse
-Det Digitale Køkken