*. * . Julebag fra Hjemmebageriet! . * . * . * .
* . * . * . * . *. * . * . * . * . * .
* . * * . * . . * * . * * . * . * . *
Selv om julens bagværk er traditions-bagværk, så kan vi måske også
få lejlighed til at bage lidt efter de nyere opskrifter, der er nemme at
gå til. Bag aldrig for store portioner - man får alt for nemt for mange
småkager, for tænk altid på, at ingen julesmåkager er spændende, når
vi har nået januar. *<|
Klejner fra Hjemmebageriet (tynde og sprøde):
ca. 50 stk.
25 g smør
3 spsk sukker
3 æggeblommer
3 spsk fløde
revet skal af 1 citron
1 spsk akvavit
200 g mel
-
1 fl. olie el. 400 g svinefedt til kogning
Smør og sukker røres, heri æggeblommerne, citronskal, fløde, akvavit og
til sidst melet.
Dejen æltes sammen, lægges koldt og skal være helt kold, når den rulles
tyndt ud. Med klejnesporen skæres dejen ud i lange strimler på skrå 10
cm lange og ca. 2-3 cm brede. I midten mærkes en streg og herigennem
puttes den ene snip af dejen. Klejnerne lægges på et melet fad eller
spækkebræt og stilles koldt, gerne en eller flere timer, inden de koges
få minutter i varm olie eller svinefedt.
Klejnerne lægges til afdrypning på groft papir, når de er kogte.
Pas på! Er klejnerne ikke gennemkolde, når de kommes ned i det varme
fedt eller olie, smuldre de ud og mister faconen.
- GOD JUL -
o o o o o
/ \ / \ / \ / \ / \
-.- -.- -.- -.- -.-
\( )/ /( )/ \( )\ \( )/ /( )/
_||_ _| \/ \/ |_ _||_ _| \/ ...
--
Mvh.
Peter W. Bosse
Forskning ved Teknologisk Institut peger på, at det ikke
er uhygiejnisk at anvende træspækbrætter ved madlavningen.
www.netdoktor.dk/nyheder/index.asp?y=2001&m=11&d=29#id67995