|
| gærdej flyder ud Fra : Ole & Christina |
Dato : 30-11-01 11:38 |
|
Min tante har problemer med sin gærdej ( hun laver for det meste en
"Hefezopf" - sødt gærbrød som vi tyskere spiser til morgenmaden, når der
skal hygges).
Hun siger, at den hæver fint og har den rette konsistens, men når den kommer
i ovnen, så flyder den ud. Hvad kan det skyldes???
Hilsen,
Christina
| |
Tine Hansen (30-11-2001)
| Kommentar Fra : Tine Hansen |
Dato : 30-11-01 14:42 |
|
Achtung, Achtung - hvad med at kontrollere gærmængden, ligeledes check
temperaturen i ovnen - den skal være oppe på det der står i opskriften
"Ole & Christina" <stigard@image.dk> skrev i en meddelelse
news:9u7ngi$k9v$1@egon.worldonline.dk...
> Min tante har problemer med sin gærdej ( hun laver for det meste en
> "Hefezopf" - sødt gærbrød som vi tyskere spiser til morgenmaden, når der
> skal hygges).
> Hun siger, at den hæver fint og har den rette konsistens, men når den
kommer
> i ovnen, så flyder den ud. Hvad kan det skyldes???
>
> Hilsen,
> Christina
>
>
| |
Peter Westh (01-12-2001)
| Kommentar Fra : Peter Westh |
Dato : 01-12-01 11:34 |
|
"Ole & Christina" <stigard@image.dk> skrev i en meddelelse
news:9u7ngi$k9v$1@egon.worldonline.dk...
> Min tante har problemer med sin gærdej ( hun laver for det meste en
> "Hefezopf" - sødt gærbrød som vi tyskere spiser til morgenmaden, når der
> skal hygges).
> Hun siger, at den hæver fint og har den rette konsistens, men når den
kommer
> i ovnen, så flyder den ud. Hvad kan det skyldes???
Kan det tænkes, at hun får rystet/ stødt så meget til det hævede brød, når
hun sætter det i ovnen, at det "punkterer"? Hvis brødet er godt hævet, skal
der ikke så meget til, lidt rysten på hånden når bagepladen skal i ovnen kan
være nok.
MVH
Peter
| |
|
|