Grillstegte spareribs med sur-sød sauce (4-6 pers.)
Saftige spareribs tilberedt på havegrill eller i ovn ledsaget af
sur-sød sauce.
1 kg spareribs af svinekød
Sur-sød sauce:
½ agurk
2 spsk vegetabilsk olie
1 hakket løg
¾ dl purerede eller siede dåsetomater
2 spsk fiskesauce
1 spsk ris- eller hvidvinseddike
2 spsk sammenpresset, brun farin
½ hakket, udkernet, rød chili
1.. Læg spareribsene i en stor gryde, dæk med vand og kog op. Skru
ned for blusset og lad simre i 20 minutter. Tag gryden af blusset og lad
spareribsene dryppe godt af. Opbevar kødet på køl, til det skal tilberedes
på barbecue.
2.. Sur-sød sauce: Skær agurken igennem på den lange led og fjern
kernerne, med en teske. Skær agurken i skiver. Varm olien op i en gryde,
tilsæt løg og sauter i 3 minutter. Kom alle de øvrige sauce-ingredienser
undtagen agurkeskiverne i gryden og kog op. Skru ned for blusset og lad
saucen simre 1 minut. Tilsæt agurketern og kog videre yderligere 1 minut.
3.. Steg spareribsene over glødende kul på en havegrill eller under
en ovngrill, til de er gyldne over det hele. Hæld saucen over kødet og
server.
<Opskrifter | Råvarerleksikon | Tilberedningsmetoder>
<Køkkenudstyr | Dekorationer | Thai måltider>
"Sofie" <fie@mash4077.dk> skrev i en meddelelse
news:9u5ump$evp$1@sunsite.dk...
>
>
> Er der nogen der har en rigtig god sur sød sovs - sådan en man for på
> kinesisk resturant -gerne med ananas saft
> Sofie
>
>
>
|