On Mon, 26 Nov, Mette & Steen Madsen wrote:
>Er der nogen der kender en god opskrift på gåde-rillette ??
Rilette er normalt med svinekød plus noget andet, som kan være
kylling, gås, and, hare eller lignende.
Jeg bruger dog kalvekød og som regel and, som jeg finder er en
god kombination.
Krydringen må gerne være noget kraftigere end den opskrift som
følger. Især vil det blive meget velsmagende med rigeligt
persille under kogningen - persillen fjernes efter kogningen.
Rillette af svin og and:
1 kg svinekød (helst med fedt, brusk og ben) og
1 kg and (i andre varianter bruges gås eller kanin)
skæres i stykker, kommes i en gryde og tilsættes
2 tesk. salt
1 tesk. peber
2 laurbærblade
1 stor kvist timian
Fyld op med vand til det hele er dækket (4 liter?)
Stil gryden over sagte ild, og lad det simre - uden låg - til alt
vandet er fordampet (5-8 timer) og kødet er kogt helt ud.
Fjern brusk, ben, skind og fedt (nemmest afkølet) og mos kødet
med en gaffel til en jævn pure, som kommes i små forme som
stilles køligt.
-----------------------
Du kan bruge al slags kød, evt. kun andekød, så der er rige
muligheder for eksperimenter.
Hvis du kun bruger de store kødstykker fra en fugl til et måltid,
vil resterne være selvskrevne til riletten.
Riletten kan bruges som frokostret eller pålæg i stedet for
grisesylte eller andre fede spiser.
Som variation kan blancerede ærter, peberfrugter, løg, rødbeder,
gulerødder eller andet blandes i - det ser smukt ud og smager
vidunderligt godt.
Med venlig hilsen, Emil
|