|
| jule kage figurer Fra : Bettina Madsen |
Dato : 13-11-01 21:42 |
|
Hej
Jeg skal til at lave en brunkage dej til figur småkager.
Er der nogen der har en god opskrift på brun kage dej.
Den skal kunne bruges til at bage sammen med børn,
så den skal ikke være for fedtet eller for hård, en mellemting.
Håber der er nogen der kan hjælpe
Bettina
| |
Ghita (13-11-2001)
| Kommentar Fra : Ghita |
Dato : 13-11-01 22:48 |
|
"Bettina Madsen" <bettina@cyberdude.dk> skrev i en
news:3bf1858c$0$212$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk
Hej
Det her er ikke en brunkage dej. Den minder
mere om honningkage, men er meget nem
at arbejde med.
500 gr hvedemel giver ca 1 stor dåse kager.
Børnesmåkager til at stikke ud med forme:
50 gr smør/margarine
1 1/2 dl lys farin eller sukker
1 dl sirup
1 spsk stødt kanel
3 tsk stødt ingefær
1/2 tsk natron
1 1/2 dl mælk
500 gr hvedemel
Rulles ud til ca 1/2 cm tykkelse.
Bages 5 minutter ved 200 grader.
| |
Anne Lise Kirk Jense~ (19-11-2001)
| Kommentar Fra : Anne Lise Kirk Jense~ |
Dato : 19-11-01 08:21 |
|
Hej Ghita,
>
> Rulles ud til ca 1/2 cm tykkelse.
> Bages 5 minutter ved 200 grader.
>
>
nu har jeg lige prøvet at lave/bage dem. Hvilken "konsistens" skal de have
når de er færdige? Efter 5 minutter var mine rimeligt bløde (ubagte, troede
jeg) så jeg gav dem 12-14 minutter. Men nu viser det sig at de er praktisk
taget uspiselige, formentlig fordi jeg har bagt dem for længe (jeg overvejer
at finde bore-maskinen frem, bore huller i dem og bruge dem som julepynt).
Kan det passe at de skal være rimeligt bløde, og altså er færdige efter 5
minutter?
mvh
anne lise
-som aldrig har været en ørn til at bage - men det ER jo jul.
| |
Ghita (19-11-2001)
| Kommentar Fra : Ghita |
Dato : 19-11-01 08:20 |
|
"Anne Lise Kirk Jensen" <alkj_gmafood@mail.tele.dk> skrev i en
news:3bf8b20a$0$87718$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk
> Hej Ghita,
> >
> > Rulles ud til ca 1/2 cm tykkelse.
> > Bages 5 minutter ved 200 grader.
> >
Hej AnneLise
De fleste småkager er bløde når de tages
ud af ovnen. De bliver hårdere når er er kølet.
Jeg er sikker på at tiden passer for ellers ville jeg
have noteret det på min opskrift.
Ghita
| |
Anne Lise Kirk Jense~ (26-11-2001)
| Kommentar Fra : Anne Lise Kirk Jense~ |
Dato : 26-11-01 13:21 |
|
Hej Ghita,
nu har jeg prøvet dem igen, og denne gang kun 5-6 minutter. Og det blev jo
helt godt. Nu er de kun lysebrune, og behageligt bløde at tygge i. De andre
røg ud, på nær et par stykker som skal op og hænge i vinduet.
tak for hjælpen.
mvh
anne lise
>
> Hej AnneLise
> De fleste småkager er bløde når de tages
> ud af ovnen. De bliver hårdere når er er kølet.
> Jeg er sikker på at tiden passer for ellers ville jeg
> have noteret det på min opskrift.
> Ghita
>
| |
Ghita (26-11-2001)
| Kommentar Fra : Ghita |
Dato : 26-11-01 14:22 |
|
"Anne Lise Kirk Jensen" <alkj_gmafood@mail.tele.dk> skrev i en
news:3c0232b2$0$217$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk
> tak for hjælpen.
>
> mvh
> anne lise
Det var så lidt.
Ghita
| |
Ghita (19-11-2001)
| Kommentar Fra : Ghita |
Dato : 19-11-01 08:20 |
|
"Anne Lise Kirk Jensen" <alkj_gmafood@mail.tele.dk> skrev i en
news:3bf8b20a$0$87718$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk
> Hej Ghita,
> >
> > Rulles ud til ca 1/2 cm tykkelse.
> > Bages 5 minutter ved 200 grader.
> >
Hej AnneLise
De fleste småkager er bløde når de tages
ud af ovnen. De bliver hårdere når er er kølet.
Jeg er sikker på at tiden passer for ellers ville jeg
have noteret det på min opskrift.
Ghita
| |
Peter W. Bosse (14-11-2001)
| Kommentar Fra : Peter W. Bosse |
Dato : 14-11-01 06:59 |
|
"Bettina Madsen" <bettina@cyberdude.dk> skrev följande i meddelandet...
> Jeg skal til at lave en brunkage dej til figur småkager.
> Er der nogen der har en god opskrift på brun kage dej.
> Den skal kunne bruges til at bage sammen med børn,
> så den skal ikke være for fedtet eller for hård, en mellemting.
Her er en svensk opskrift på julestjerner..
Julestjerner:
4 dl (250 g sukker)
250 g sirup
1 dl stærk kaffe (til børn evt. vand)
300 g smør/margarine
1 tsk stødt nelliker
1 spsk ingefær
½ spsk st. kanel
reven skal af 1 citron
reven skal af 1 appelsin
13 dl (800 g) mel
--
1 spsk potaske
2 spsk vand
Glasur:
1 æggehvide
4 dl (200 g) mel
1 spsk rom (til børn evt. vand)
Smelt sukker og sirup med kaffe (el. vand) i en gryde. Rør hele tiden.
Rør smørret blødt. Hæld sukkerlagen i lidt efter lidt. Bland krydderier,
citron- og appelsinskal i.
Tilsæt mel og potasken, der er rørt ud i koldt vand.
Ælt det hele til en smidig dej, der skal hvile et par dage i køleskab.
Rul dejen tyndt ud og stik kagerne ud med en stjerneform (el. lign).
Sæt dem på en smurt bageplade og bag dem i en varm ovn ved 225° i ca.
8 minutter.
Til glasuren piskes hviden let. Tilsæt florsukker og rom (el. vand) og
rør det ca. 10 minutter til en hvid, sej masse.
Kom glasuren i en sprøjtepose og pynt kagerne, mens de endnu er varme.
PS: Brunkagedej kan gemmes (indpakket i alufolie) i køleskabet en 2-3
uger.
-oo-
Og herunder en all-round brunkagedej (gl. opskrift) som blev postet den
4/11, og som bl.a. også kan bruges til at lave pebernødder af (enkel og
nemt).
250 g sirup
125 g smør/margarine
125 g melis
2 tsk kanel
1 tsk nelliker
1 tsk potaske
½ kg mel
evt. finthakkede mandler kan tilsættes
Sirup, margarine, sukker og krydderier kommes i en gryde og koges.
Når det koger, tages gryden af ilden, og potaske udrørt i øl eller vand
tilsættes. Gryden sættes atter over ilden, og man lader det bruse op.
Massen afkøles, og melet sigtes i (husk endelig at afkøle) inden du
tilsætter melet, ellers kan dejen smuldre for dig, -og der røres godt.
Dejen æltes nu på bordet med så lidt mel som muligt, til den er blank.
Dejen kan bruges straks. - Dejen trilles i ret tynde stænger og udskæres
småt og trilles til kugler. Stilles tæt på pladen og bages ved jævn
varme (170°) ca. 10 min.
Go' fornøjelse!
--
Mvh.
Peter W. Bosse
"Slå STORT op" - denne uge i Netto:
5 kg Falke hvedemel kun DKK10,00 (€1,34)
| |
Bettina Madsen (14-11-2001)
| Kommentar Fra : Bettina Madsen |
Dato : 14-11-01 20:30 |
|
1000 tak for opskrifterne, det var lige sådan nogle jeg tænkte på! Nu må jeg se at få lavet dejen, så jeg kan bage sammen med
børnene.
Bettina
| |
|
|