Tja der er mange meninger . De har nok erfaringer med små grnne ænder på 2,5 kg. Det er noget andet, end dit voksne eksemplar.
Din and er meget stor, og det er også fint.
Det betyder længere tid for at få den varm nok inde i ved knoglerne.
For ikke at overstege den yderste del, er meget lang stegetid med ikke for høj tenperatun nødvendig .
Ned en normal ovn bruger du ca 160° og med varnluft ca 145.
5 timer stegetid er nok passende til sådan en størrelse.
Hvis den ikke ser ud til at blive brun nok så kan du sætte temperaturen op ca 25 ° den sidste halve time , eller til den er brun nok.
Husk at dryppe undervejs for at skindet skal blive godt.
Det gøres med en ske og koldt vand bare fordel 4 til 5 skefulde ud over den en gang imellem. Det er for at skylle kødsaft væk. Det kan komme ud under stegningen og giver et snasket skind, hvis det tørrer ind der.
Husk and må hellere få lidt for meget end fr lidt stegning. Alt for meget gør den tør.