|
| hvad passer til vildt Fra : kanduvildu | Vist : 11731 gange 50 point Dato : 07-12-06 12:10 |
|
Vi skal have vildt til nytårs aften.
Hvilket tilbehør passer til dette?
Ønsker også forslag til forret og dessert.
Det skal ikke være alt for besværligt!
| |
| Kommentar Fra : Nordsted1 |
Dato : 07-12-06 12:30 |
| | |
| Accepteret svar Fra : frieda | Modtaget 60 point Dato : 07-12-06 13:02 |
|
Okay, opskrifter nedenunder
Forret:
Reje/grape coctail
Tilbehør:
Rødkålssalat
Waldorfsalat
Brunede kartofler
Syltede tyttebær
Dessert:
Æblekage a'la Bakkemose
Forret:
Grape-rejesalat
Rejer og småtskåret grapefrugt vendes i mayonnaise, let krydret med salt, en anelse peber og nogle dråber citronsaft.
Puttes tilbage i skallerne.
Anderledes rejecoctail; frisk og lækker
Tilbehør til vildtet:
Rødkålssalat
fintskåret rødkål
1 lille porre, fintsnittet
3 spsk. hakket persille
Marinade:
2 spsk olie
2 spsk vineddike/citron
2 spsk vand
kommen
salt, pebber
Super lækker opskrift i stedet for den evindelige kogte rødkål; den skal stå og trække lidt
Waldorfsalat
250 g mayonnaise
1 ½ dl flødeskum
bladselleri
sure æbler
valnøddekærner
Brunede kartofler
Syltede tyttebær
Dessert:
Æblekage a la Bakkemose
4-5 æbler i snitter lægges i et ildfast smurt fad og overhældes med citronsaft.
Dampes møre i ovnen ca 15 min. ved 200°
Imens piskes en kokosmasse af 75 g margarine, 50 g sukker, i æg og 2 dl kokosmel.
Massen hældes over æblerne, der bages videre ved 225° i ca. 10 minutter til gylden.
Den smager himmelsk, hvis den stadig er lun, og der serveres iskold flødeskum til.
Velbekomme
| |
| Kommentar Fra : dabj |
Dato : 07-12-06 14:52 |
|
Umuligt at besvare fornuftigt med mindre du oplyser om hvilke vildtart/arter det drejer sig om.
Der er jo væsentlig forskel på f.eks. skovdue, hare, edderfugl og rådyr for bare at nævne nogle få vildtarter
Mvh
dabj
| |
| Kommentar Fra : frieda |
Dato : 07-12-06 15:26 |
|
Jeg tvivler på, at det er skovdue!
"Vildt" er generelt dyreryg/ragout, der er kraftige retter; kræver sødt tilbehør og en kraftig rødvin.
Ja, det kan jo også være fasan, hvor mine forslag også passer fint.
PS: husk et skvæt konjak i sovsen.
fornuftige Frieda
Du glemte perlehøne, fasan, vildsvin ....
| |
| Kommentar Fra : dabj |
Dato : 07-12-06 17:12 |
|
->frieda
Citat "Vildt" er generelt dyreryg/ragout, |
det håber jeg da ikke
Citat Du glemte perlehøne, fasan, vildsvin .... |
nej-- valgte blot 4 vildtarter der ligger meget langt fra hianden i smag.
Kan som jæger nemt remse snesevis af vildtarter op, og op til flere opskrifter på hver enkelt art, så det er absolut ikke lige meget, hvilken vildtart der er tale om
Mvh
dabj
| |
| Kommentar Fra : frieda |
Dato : 07-12-06 17:50 |
|
Med generelt mener jeg, hvad "almindelige mennesker" oftest mener, når de siger vildt.
Jægere og kokke (du og jeg) kender (selvfølgelig) de mange vidunderlige variationer indenfor "temaet".
Der blev desuden ikke bedt om en opskrift på vildt, men
Hvilket tilbehør passer til dette?
Ønsker også forslag til forret og dessert.
Det skal ikke være alt for besværligt!
Specielt den sidste sætning har jeg prøvet at leve op til med en tvist (rødkålssalaten).
Vildt, hvad end det er, er pragtfuld mad, ikke?
Gitte
| |
|
en selleri-kartoffelgratin,ristede svampe og en lækker brombærsauce,gerne tilsmagt med et skvæt brombærlikør er nu også lækkert
ha en rigtig god nytårsaften
hilsen kirsten
| |
| Godkendelse af svar Fra : kanduvildu |
Dato : 13-12-06 17:34 |
|
Tak for svaret frieda.
Det lyder lækkert.
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|