/ Forside/ Interesser / Fritid / Madlavning / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Rødkål til and
Fra : peterprop
Vist : 3702 gange
80 point
Dato : 09-11-06 20:56

Hvordan laver jeg verdens bedste rødkål til and?

 
 
Kommentar
Fra : molokyle


Dato : 09-11-06 21:00
Kommentar
Fra : frieda


Dato : 09-11-06 21:00

Sådan

Rødkålssalat

fintskåret rødkål
1 lille tynd porre, fintsnittet
3 spsk. hakket persille

Marinade:
2 spsk olie
2 spsk vineddike/citron
2 spsk vand
kommen
salt, pebber

Super lækker opskrift i stedet for den evindelige kogte rødkål.


Kommentar
Fra : molokyle


Dato : 09-11-06 21:02

En gedigen rødkål laves således: http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/visopskrift.php?id=2784

</MOLOKYLE>

Accepteret svar
Fra : larve2

Modtaget 90 point
Dato : 09-11-06 21:06

eller sådan: Braiseret rødkål

Snit rødkålen rimeligt fint
smelt smør på panden
lad et rødløg snittet simre lidt tilsæt rødkålen
tilsæt lidt knust tørret koriander
kom 1 god spiseske god, krydret honning i og rør det godt rundt
kom evt. hakkede valnødder i
lad simre i 15 minutter
smag til med salt og peber
velbekomme...

Kommentar
Fra : mcloud


Dato : 09-11-06 21:11

Hej peterprop

Her er den ultimative julerødkål som jeg har lavet i 17 år :


1 rødkålshoved ca 2 kg
100 gram smør
50 gram sukker
1/2 fl. rødvin
1/2 dl. eddike
1/4 l balsamico
1/2 glas ribsgele
Friskkværnet peber og Salt
3-4 spsk honning
2 laurbærblade
1 løg snittet
1 æble
1-2 grene frisk timian
Et lille bitte stykke kanel stang

Snit Kålen fint,og svits den i smørret og sukkeret .og kom alle de andre ingredienser i.

Lad kålen simre ca 1 1/2 time , tag laurbærblade,timian og kanelstang fra og smag til med salt og evt. mere honning.

Kom et par spsk. andefedt i kålen inden servering,dette gør kålen blank og lækker.

mvh mcloud


Kommentar
Fra : molokyle


Dato : 09-11-06 21:15

Til den 'gedigne' rødkål kan man med fordel tilsætte en smule rørsukker eller en sød syltetøj f.eks. Solbær ...eller en Gelé: F.eks. ribs-, æble- eller rønnebær- gelé.

</MOLOKYLE>

Godkendelse af svar
Fra : peterprop


Dato : 09-11-06 21:26

Tak for svaret larve2.

Kommentar
Fra : Klumme


Dato : 09-11-06 21:36

Du ka bare det gylle mcloud. Whauuuu Ski med anden.... den rødkål spises rent

Kommentar
Fra : ypsiQ


Dato : 09-11-06 21:46

Skulle ellers lige til at skrive om en gammeldags tillavet rødkål, med andefedt og ingefær,mennnn:

mcloud ´s opskrift e´r suveren vinder *SS*

Rigtig mortens aften
fra
ypsi Q

Kommentar
Fra : frieda


Dato : 09-11-06 21:57

I sku nu også ta og prøve min en gang


frieda

Dejlig smag af rødkål, men frisk sammen med den dejlig and/kakun/vildt og den fede sovs

Kommentar
Fra : molokyle


Dato : 09-11-06 22:27

mcloud -> Dét ska' kom' an(-d) på en prøve !!!
... nu når tiden nærmer sig,
..også til den fede ulækre stegte flæskesteg med brunede kartøfels !
</MOLOKYLE>



Kommentar
Fra : frieda


Dato : 09-11-06 22:29

netop


Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177552
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408849
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste