Sakset fra:
http://www.sostacks.dk/anne/HTML-kogebog%20.html#
Pariserbøf i ovn
4 pers.
400 g hakket okskød 8%
4 stk. toastbrød
8 tomater
1 spsk balsamico eddike
200 g syltede rødbeder
40 g revet peberrod
160 g syltede agurker
240 g store kapers på stilk
Salt og friskkværnet peber.
Det hakkede kød deles i 4 og smøres på hver toastbrød.
Ovnen opvarmes til 200 grader (varmluft).
En bageplade beklædes med bagepapir, brødbøfferne lægges på.
Ind i ovene med dem.
Efter 10-15 min. er de klar.
Brødbøfferne vende under vejs.
Salt og peber kommes på bøfferne.
Rødbeder, syltede agurker, rødløg hakkes hver for sig.
Der skæres et kryds i toppen af hver tomat.
Et par dråber balsamico eddike dryppes på.
Efter et par minutter under grillen er tomaterne klar..
Pr. pers.: 485g = 354 Kcal.
Energifordeling: 29% protein, 25% fedt og 46% kulhydrat.
Karrygryde med pølser
4 pers.
300 g bayerske pølser fra "Den grønne slagter"
200g porrer
2 æbler
1 spsk olie
1 tsk karry
½ tsk salt
Friskkværnet peber
1 ds hakkede tomater (400 g)
Tilbehør:
4 dl Ris.
Skær pølserne i skiver.
Læg pølserne i et ovnfast fad og sæt dem i ovnen ved 200C ca. 10 min.
Rens og skyl porrerne.
Skræl æblerne.
Snit porrerne i tynde skiver.
Riv æblerne groft, gem dog et par skiver til at pynte fade med.
Varm olien op i en gryde og tilsæt porrer, æbler og karry, krydr med salt og peber.
Steg under omrøring i 2-3 min.
Tilsæt de hakkede tomater og lad alt simre i ca. 5 min.
Når pølserne er klar, tages fadet ud af ovnen og indholdet af gryden blandes i.
Fadet pyntes med skiver af æble.
Risen koges efter anvisning på pakken og serveres som tilbehør.
Pr. pers.: 375g = 466 Kcal.
Energifordeling: 15% protein, 12% fedt og 73% kulhydrat.
Kylling i citron
4 pers.
400g kyllingebryst uden ben og skind
200g grønne peberfrugter i ringe
1 fed hvidløg, hakket
1 citron
1 tsk sesamolie (giver smag men kan udelades)
Salt og friskkværnet peber
Skær kyllingekødet i strimler.
Svits det i en lille tykbundet gryde evt. med lidt vand.
Tilsæt hvidløg og peberfrugter, saften af citronen, salt og peber.
Dæmp varmen, læg låg på og damp retten i 30 minutter ved svag varme.
Serveres med kogte ris.
Man kan tilsætte lidt gurkemeje og fedtfattig boullion til risenes kogevand.
Det giver flotte gule ris med god smag.
Pr. pers.: 160g = 146 Kcal.
Energifordeling: 59% protein, 28% fedt og 13% kulhydrat.
MacKartoffel
4 pers.
1 kg kartofler
Salt og groftkværnet peber
1 bdt friskhakket persille
2 æggehvider
2 spsk olie til bruning af kartoflerne
½ kg hakket okse max 8-10%
Tilbehør:
2 rødløg i tynde ringe
4 tomater i skiver
4 syltede agurker i skiver
Kartoflerne skrælles og rives groft.
Salt drysses over.
Lad kartoflerne stå med saltet ca. 10 minutter.
Kartoflerne presses fri for væde, evt. i et viskestykke.
Æggehviderne piskes sammen med peber, hakket persille og kartoflerne.
1 spsk olie varmes op i panden og kartoflerne sættes på i store skefulde.
Kartoflerne bredes ud til små pandekager.
Kartoflerne brunes kun på den ene side.
Sættes med den brunede side nedad på en bageplade beklædt med bagepapir.
Sprayes let med olie og steger færdig i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter.
Det hakkede kød formes til bøffer og tørsteges på panden.
Bøfferne serveres i kartoffelkagerne som en burger
med løg, tomater, agurker og salat som tilbehør.
Pr. pers.: 585g = 549 Kcal.
Energifordeling: 26% protein, 29% fedt og 45% kulhydrat.
Madtærte
4 pers.
Bund:
200 g hvedemel
1 spsk olivenolie
Vand til dejen er smidig
Fyld:
1 pk kalkunbacon (el. tilsvarende af røget mørbrad)
500g Grøntsager efter ønske, f.eks. Broccoli, porrer, løg, squash, tomat, revet gulerod
8 æggehvider
16 spsk skummetmælk
Salt, peber og paprika
50 g revet Danbo 10%
Tilbehør:
Blandet salat med dressing af:
Cheasy A38 og fromage blance (½ af hver) smagt til med dine favorit krydderier.
Dryp olien i melet og tilsæt vand indtil dejen har en god, blød konsistens.
Rulles ud og lægges i en stor tærteform. (Skal ikke forbages).
Rist kalkunbaconen / mørbraden på bagepapir i ovnen.
(Gør det før dejen laves og lad det afkøle).
Bland kød og de valgte grøntsager og fordel på tærtebunden.
Drys revet ost ovenpå.
Pisk æggehvider, skummetmælk og krydderier sammen og hæld ovenpå fyldet.
Bages ca. 1 time ved 150 grader. Efter halvdelen af bagetiden, lægges staniol over.
Serveres med blandet salat og dressing.
Pr. pers.: 340g = 355 Kcal.
Energifordeling: 24% protein, 15% fedt og 60% kulhydrat.
Kyllinge-pie
4 pers.
700g kartofler
4 tsk Becel diætmargarine
60g mel
3 dl skummetmælk
4 spsk skummetmælk
3 dl vand
240 g kogt kylling, uden skind, i passende små stykker
90 g skinke i tern
90 g majs (fra dåse eller frost)
4 spsk hakket persille
1 æggehvide
Salt og frisk kværnet peber
Skræl kartoflerne og kog dem i let saltet vand i ca. et kvarter.
Tænd for ovnen og stil den til 200 grader.
Smelt 3 tsk margarinen i en gryde.
Tilsæt melet og rør rundt i ca. 1 min.
Tilsæt gradvis mælken, under omrøring.
Hæld bouillonen i og rør rundt til det koger og stuvningen får en passende konsistens.
Tilsæt, kyllingstykker, skinketern, majs, og persille.
Smag herefter stuvningen til med salt og peber.
Smør en ovenfast fad med 1 tsk margarine, fyld fadet op med stuvningen.
Skær kartoflerne i passende skiver og læg dem taglagt øverst på stuvningen,
så de udgør et låg.
Pisk æggehvide og de 4 spsk mælk sammen og smør det på overfladen af kartoflerne.
Sæt fadet i ovnen i 25-30 min. Til kartoflerne er gyldenbrune.
Strø lidt hakket persille på toppen af fadet, lige inden serveringen.
Pr. pers.: 475g = 378 Kcal.
Energifordeling: 28% protein, 17% fedt og 55% kulhydrat.