|
| Kommentar Fra : Mokof |
Dato : 03-07-06 13:44 |
| | |
| Kommentar Fra : IPM |
Dato : 03-07-06 14:35 |
|
Hej
1/3 Sød Fransk Sennep
1/3 Eddike med sukker
1/3 Salat Olie
Ryst det godt sammen og du har sommerens bedste dressing
IPM
| |
| Kommentar Fra : Sanne09 |
Dato : 03-07-06 14:43 |
|
I vores familie er den her favoritten:
1 spsk olie
1 spsk vineddike
2 spsk vand
3/4 tsk dijon sennep
1/2 tsk salt
peber
oregano eller basilikum
God appetit
mvh
Sanne09
| |
|
1/3 dl eddike
2/3 dl Olienolie
½ tsk salt
½ tsk eddike
lidt pebber
Put det i en rystemixer - eller en ½-liter genbrugsflaske og ryst
Herefter er det er en dejllig tyktflyddende fransk dressing - som jeg nu har brugt i over 30 år.
| |
|
Svend Sved i De grønne slagtere kunne lave fantastisk marinade, folk stod ligefrem i kø for at købe.
Desværer kender jeg ikke lige opskriften, men måske kunne man henvende sig derikte til Svend
Håber du er til lidt sort humor her i sommerlummervarmen, filmen var i alt fald god og hver gang jeg høre ordet "marinade" tænker jeg på "De grønne slagtere"
Mvh: Monsen.
| |
| Kommentar Fra : calista |
Dato : 06-07-06 15:27 |
|
1 dl olivenolie
4 spsk mørk balsamico eddike
1 skvæt citronsaft
salt og peber
(- der kan knuses et fed hvidløg eller to i, og så kan det også bruges til kød- marinade.)
| |
| Kommentar Fra : SigneST |
Dato : 06-07-06 15:55 |
|
Hej
Den ultimatimt bedste salatdressing laves sådan:
2 dele olie
1 del balsamico eddike (mørk eller lys)
salt
sukker eller en anden form for sødemiddel (sirup, honning osv...) efter smag
Det hele blandes og piskes godt sammen (kan godt være svært da det gerne vil skille!!!
Desuden kan der tilsættes hvidløg (presset) eller/og krydderurter efter smag (timian er godt!)
| |
| Kommentar Fra : Balcanard |
Dato : 06-07-06 18:07 |
|
Den usunde (men bare gode) udgave:
1/4 piskefløde
2 spsk. edikke
2-3 spsk. sukker (efter behag)
2 spsk. citron- eller limesaft
Piskes eller rystes til blød konsistens
Velbekomme
| |
| Kommentar Fra : Satellit |
Dato : 07-07-06 11:11 |
|
Hele hemmeligheden bag en god salatdressing er, at man bruger rigtig gode råvarer.
Invester derfor i en super kvalitet olivenolie (De Cecco har en luksus olivenolie til ca. 90 kr for 1 l, - den er bare så fantastisk) og en rigtig god kvalitet vinedikke(balsamico). Personligt foretrækker jeg hvidvinsedikke fremfor rødvinsedikken, men det er absolut en smagssag.
Jeg pelejr at "ryste" min salatdressing i et lille brugt syltetøjsglas eller andet med låg.
3 spsk olivenolie
1 spsk hvidvinsedikke
2-3 nip salt
30 "vrid" friskkværnet peber (vrid på kværnen, mener jeg)
½ tsk Herbes de Provence
1 fed presset hvidløg
En anden yndlingsdressing, som vi også er helt vilde med er denne:
1 spsk økologisk mayonnaise
letmælk røres i, til konsistensen er flydende
1 stor tsk dijonsennep
salt
peber
½ tsk hvidvinsedikke
2-3 fed pressede hvidløg
Fantasisk!
| |
| Kommentar Fra : AnniRKK |
Dato : 14-07-06 16:17 |
|
Kan godt li det enkelt
1 del oliven olie
½ citron (læs: saft fra den ½ citron)
salt & peber
Kan godt li den smag der kommer fra citronen, men kan dog ikke li bare at klemme saften ud over, det har jeg prøvet.. EW siger jeg bare.
| |
| Godkendelse af svar Fra : classic26 |
Dato : 27-07-06 09:23 |
|
Tak for svaret stormb. Din minder meget om annRKK, men da du var først på banen får du på'æn'ger'ne.
Tak til alle for de fine opslkrifter, og det er selvfølgelig kanonsvært at udvælge bare en.
mvh steen
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|