|
| Kommentar Fra : ram2 |
Dato : 08-12-02 05:29 |
| | |
| Kommentar Fra : maya123 |
Dato : 08-12-02 05:34 |
|
Hej ram2
Har set det, men det er jo til flasker der ikke har været åbne, ellers tak for svaret.
Her gælder det flasker, der er åbnet.
VH maya123
| |
| Kommentar Fra : ram2 |
Dato : 08-12-02 05:42 |
|
Okay Maya123
Min personlige mening er, hvis flaskerne har været åbnet siden sidste jul, skal du ikke servere indholdet for kendere. Portvinen kan du bruge i en sauce - Den kan løfte næsten enhver brun sauce. Sherry'en kan du pladre hen over en gang forloren skildpadde.
Råd: Køb bedre kvaliteter, og drik lidt mere - bare lidt. Hvis det kun er 1 gang om året I drikker Portvin og Sherry, er det jo ikke nogen herregård, at ofre en hundrede kr. seddel mere. Du vil opleve at nydelsen væsentlig forhøjes; Og så bliver flaskerne tømt. Specielt hvad portvinen angår. Du kan anbefales at købe en Vintage.
Mvh.
Ram2
| |
| Kommentar Fra : Rellom |
Dato : 08-12-02 05:49 |
|
Hej Maya123
Ovenstående link handler også om flasker, der har været åbnet.
Du skal bare rulle lidt ned på siden.
De bedste hilsner
Rellom
| |
| Accepteret svar Fra : ram2 | Modtaget 80 point Dato : 08-12-02 05:50 |
|
Hej Maya 123.
Du får lige dette med på vejen, selv om det fylder lidt rigeligt.
Priserne skal du tage som vejledende.
Portvinstyper
Portvin kan deles op i følgende typer Vintage Port, Late Bottled Vintage Port (LBV), Tawny med årgang, Tawny med oplysning om alder, Tawny samt Ruby.
Tawny uden alder og ruby er blandinger fra flere marker og flere årgange og lagre i forholdsvis kort tid. Tawny med alder inddeles i fire kategorier, 10, 20, 30 og 40 år, og modsat whisky så er det en gennemsnitsalder for vinen, der er gældende. Tawny med årgang kaldes ofte Colheita eller Reserve. Colheita eller Reserve stammer fra en enkelt årgang og flere forskellige vine, og skal lagre minimum syv år på fad, men lagrer ofte i op til 20 år på fade. Late Bottled Vintage fadlagres i fire til seks år, og laves af forskellige vine fra samme årgang. Fælles for tawny-vine og LBV'ere er, at de alle er drikkeklare, når de er tappet på flaske.
Toppen af flagskibet er Vintage Port. Man skelner mellem to type vintage port. Den traditionelle vintage port laves af forskellige vine fra en særlig god årgang. Man siger normalt, at 3 årgange i et årti bliver "deklareret" som Vintage-årgange. Der er meget streng kontrol med vintage port fra portvinsinstituttet i Portugal. Alle Vintage Port skal testes og godkendes inden de må kaldes for Vintage. Den anden type vintage port er fra en enkeltmark, de såkaldte single quinta. Nogle producenter har hidtil valgt at lave single quinta vintage i årgange, hvor der ikke var en generel vintagedeklaration. Single-quinta vinene er imidlertid stadig mere efterspurgt, da de giver lidt mere variation i vinene. Kender man til fransk vin, vil dette single-quinta begreb virke lidt besynderligt, men i Portugal er det langt fra alle portvinsproducenter, der ejer vinmarker. Og langt fra alle ejere af vinmarker producerer portvin.
Fælles for de to vintage port-typer er, at de begge lagrer to år på fad inden de aftappes på flaske. Herefter skal de lagre alt fra et par til 50 år i flasken.
Portvine
Kopke Vintage 1978 port 290,00 Læs mere her
Kopke Single Quinta São Luiz 1987 port 200,00 Læs mere her
Kopke Vintage (½ flaske) 1991 port 110,00 Læs mere her
Kopke Vintage 1999 port 160,00 Læs mere her
Romariz Reserva Latina, tawny - port 75,00 Læs mere her
Romariz Vintage 1985 port 175,00
Romariz Vintage 1994 port 350,00 Læs mere her
Barao de Vilar Late Bottled Vintage 1995 port 110,00 Læs mere her
Barao de Vilar Vintage 1997 port 340,00
| |
| Kommentar Fra : Rellom |
Dato : 08-12-02 05:52 |
| | |
| Kommentar Fra : ram2 |
Dato : 08-12-02 06:11 |
|
Kære Maya123.
Det skal du ikke tænke på. Både Rellom og jeg har så rigeligt med point, og det er ikke noget vi går så meget op i. ( Det kan jeg jo sagtens sige ) - Men det vigtigste er, at du får en dejlig dessert med en god smagsoplevelse.
Mvh.
Ram2
| |
|
"maya123" <maya123.news@kandu.dk> skrev
> Er der nogle der ved hvorlænge, portvin og sherry kan holde sig, når
> flasken er åbnet. Det er ikke dyre flasker, men det er da dumt, at smide
> det ud hvis det kan drikkes endnu. Her i huset, drikker vi det kun til
> jul osv, flaskerne blev åbnet sidste jul og jeg ved ikke om jeg skal
> købe nye eller om de er gode nok. Bed mig helst ikke om, at smage på
> dem, tak.
Beklager, men smagstest er det smarteste, du kan gøre... Man kan ikke give generelle retningslinjer for holdbarhed på den slags. Vil
du virkelig ikke smage, kan du jo starte med at lugte. Lugter det nogenlunde, som det skal, er det næsten helt sikkert i orden.
Mvh
Kevin Edelvang
| |
|
"Kevin Edelvang" <barok@DETTE.skal.fjernes.mail.dk> skrev i en meddelelse
news:3df2d33b$0$223$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> "maya123" <maya123.news@kandu.dk> skrev
>
> > Er der nogle der ved hvorlænge, portvin og sherry kan holde sig, når
> > flasken er åbnet. Det er ikke dyre flasker, men det er da dumt, at smide
> > det ud hvis det kan drikkes endnu. Her i huset, drikker vi det kun til
> > jul osv, flaskerne blev åbnet sidste jul og jeg ved ikke om jeg skal
> > købe nye eller om de er gode nok. Bed mig helst ikke om, at smage på
> > dem, tak.
Jeg synes altså
at det er rablende forkert at de ikke blev drukket i dagene efter, at de var
åbnet. Hvis jeg havde så gamle rester, var de forlængst brugt - til at
drikke, i sauce, eller til desserter.
Jeg har tidligere, da mit forbrug var mere mådeholdent, haft portvin og
sherry åbnet (men tilproppet) i ca. 1 måned, men aldrig i et helt år. Om
vintage-portvin siger "man" iøvrigt at den skal drikkes samme dag, den er
åbnet......
Nysgerrigheden trænger sig på: Hva' pokker drikker du ellers, siden du kan
holde åbnet port og sherry i årevis? - *G*
| |
| Kommentar Fra : maya123 |
Dato : 08-12-02 16:05 |
|
Hej Henning
*GGGG* vin og vodka *GGGG*
Jeg kan godt drikke lidt sherry, men altså kun til højtider *SSS* sådan er vi jo så forskellige.
Mange hilsner fra maya123
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|