Chokoladesnegle
Grundopskrift:
50 g gær
30 g honning eller sukker
6 1/4 dl lunken vand
1 kg mel med højt glutenindhold
30 g salt
lidt ekstra mel til bordet
chokoladesnegle
1 x grundopskrift til brød
200 g smør
200 g knuste eller hakkede, letristede hasselnødder
300 g finthakket eller reven, virkelig god chokolade (70% cacaoindhold)
Del dejen i 2 lige store portioner .
Efter dejen har hævet 2. gang rulles hvert stykke ud i en 17 cm lang firkant på er meldrysset bord.
Rul så den anden vej, til dejen er rektangulær og ca. 1/2 cm tyk - det behøver ikke være så nøje. Smør smørret i et ynndt lag over dejen., drys hasselnødder og chokolade på og rul dejen sammen på den brede led. Skær ud i skiver a 2 cm. Læg skiverne ved siden af hinanden på en smurt bradeplade med skærefladen opad og med lidt luft imellem, Bag sneglene i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca 20 minutter. Lad dem køle af på en bagerist i 20 minutter og spis dem så med et glas koldt mælk til
Jeg har være nødt til at forkorte proceduren den fylder ca. 2 a 4 sider,