Ingredienser til 4 personer:
4 middelstore kartofler
8 middelstore gulerødder
1 aubergine
1 squash
rød/gul/grøn peber...1 af hver
1 bundt snitløg/forårsløg
4-5 fed hvidløg
1 bundt glatbladet persille
4 tomater
½ liter grønsagsboullion
2 boullionterninger (kødkraft)
1 teskefuld tomatpure
salt og sort peber efter smag
1 tsk Osmansk kødkrydderiblanding
Karry-pulver, chili-pulver samt kommen efter behag
Saft fra 1 citron
olivenolie.
Tilberedning:
Kartofler: vask,skræl og skær i små terninger.
gulerødder: vask, rens og skær i tynde skiver.
aubergine og squash: skyl og halvér, skæres så i ca 1 cm tykke skiver og skær skiverne i ca 1 cm store tern.
peberfrugter: renses, halveres, skylles og snittes i ca 2-3 cm lange stykker
forårsløg: renses,skylles og snittes til tynde ringe.
hvidløg: skrælles og snittes i tynde skiver.
tomater: flås, halveres og snit i små stykker
Persille: skyl og hakkes fint.
Kartofler, gulerødder og peberfrugt brunes i ikke alt for varm olivenolie.
Aubergine, squash, forårsløg og hvidløg tilsættes og brunes i kort tid.
Tomatpure tilsættes, svitses kort tid og dæk det hele med grønsagsbouillion.
tilsæt: salt, peber , 1 tsk Osmansk kødkrydderiblanding,
Karry-pulver, chili-pulver samt kommen og citronsaft og boullionterninger.
Retten koges mør ved middelvarme i ca 40-45 minutter.
Til sidst blandes tomater og persille i, og retten serveres bedst lunken.
Tip: Tyrkisk fladbrød eller ris, smager godt dertil.
mvh dova