|
| Accepteret svar Fra : calista | Modtaget 20 point Dato : 30-01-06 17:38 |
|
Biksemad med spejlæg og rødbeder.
Frikadeller og stuved hvidkål (med drys af muskat hen over)
Brunkål m. flæsk
Det var hvad jeg lige kunne komme i tanke om
Har selv en flæskesteg i ovnen lige nu!!
| |
|
Uhhmmm - bortset fra muskat'en over hvidkålen.
Næ næ, der skal kanel/sukker på kålen!
Brunkål - mååms
Forloren hare
Forloren skildpadde
Oksesteg mit dem ganzen schweinerei
Hakkedrenge med masser af bløde løg, hjemmelavet agurkesalat, sovs og kartofler
Tarteletter med høns i asparges
Citronfromage
| |
| Kommentar Fra : vaxen |
Dato : 30-01-06 18:00 |
|
ARJ ALTSÅ.... Jeg sidder her og SAVLER!!
Paneret flæsk med stuvet hvidkål - uden noget ovenpå
Og så en herlig sønderjysk egnsret, som i min familie kaldes Høj Hat, men dernede, hvor den kommer fra hedder Byttel.... Namme....
Hakkedrenge med et hele...
Forloren hare.... Der bliver den lækreste sovs!!!
Og så: røde pølser med varm kartoffelsalat...
Og så det øl det... Jooo, det er skam godt nok, men jeg vil allerhelst have en god KB-bajer - også uden for julesæsonen
Godt, der snart er mad!!!
Kylling med ris... Ikke rigtig dansk, men alligevel
Vaxen
| |
|
stegt flæsk med hvide kartoler og en god tyk persillesovs...se det er mam!
Og så er frikadeller med det stuvede hvidkål bestemt heller ikke at kimse af.
gammeldaws oksesteg med hele svineriet er osse en af mine yndlingsretter.
ØL? hmm jooh, men ikke så ofte..der kan jeg godt lide at prøve en af de udenlandske der er så mange af...
| |
| Kommentar Fra : postkort |
Dato : 30-01-06 18:50 |
|
Der er kommet mange gode forslag til maden, der har jeg intet nyt at tilføje.
Jeg har et par rigtige gode forslag til øl til maden.
Brøckhouse Rød er fortrinlig til det danske køkken. Rund og fyldig i smagen
Brøckhouse Esrum Kloster. Alkoholprocenten 7,5% er lidt højere end Brøckhouse Rød 5,6%. Smagen og duften er kraftigere end Rød, men stadig meget behagelig til kød.
Begge øl kan fint erstatte et glas vin
| |
|
He he, jeg havde regnet med at lokke molo på banen - for han siger, jeg skylder ham 10 poænger - å så hævede han sq til 20.
Så jeg fandt på dette emne - hvilket også er et ret godt emne!
Jeg ska' ihvertfald ikke have noget udestående med den herre
Men så vi nogen livstegn fra A'mar'? Næ nej!
Så vi andre må savle videre
| |
|
Men persillesovs - NÆJ!
Jeg kan godt lide dameøl - dog Schwartze Beer fra dyskerland smager SÅ godt (det er også for mænd).
| |
|
hmm, Hanne jeg tror ikke det er mad du skal lokke ham på....nååeh ja du havde øllen med
ka du virkli ikk li persiljesous..uha da det er gouer...
Kommer i tanke om at min moder lavede oksekød i sur/sød sovs...det smagte altså også godt.
Jeg nåede bare aldrig at spørge hende præcist hvad hun gjorde ved sovsen..men det er noget med eddike og sukker så meget ved jeg.
| |
| Kommentar Fra : dova |
Dato : 30-01-06 21:04 |
|
Citat Næ næ, der skal kanel/sukker på kålen |
NEJ, hvad er det for en uorden
Kanelsukker hører til på Risengrød og i kager, og bestemt ikke ovenpå grøntsager og sovs
På stuvet hvidkål skal der salt og peber.....og ikke noget med diverse andre eksotiske tilsætninger
Men hvad er egentlig god gammeldags dansk mad??
Danmark har jo ikke det store ry som kulinarisk foregangsland.
Der består de mest indgroede "specialiteter" jo i at kyle en klump kød på panden eller i ovnen uden det store forarbejdning, og så med tofler og sovs og lidt "grøntsager eller rødbeder" til
Stegt flæsk, koteletter, schnitzel, flæskesteg, oksesteg, og så endelig det hakkede kød, karbonader, bøf, frikadeller og medister .
mvh dova
| |
|
HOV HOV...dova, der fik du mig op af stolen
Hvad med smørebrødet??????????????????? Det er da hamrende godt
Sådan en højt belagt skude til natmad...jum jum !
| |
|
Sur og sød sovs bliver endnu bedre, hvis man har kogt suppe og bruger den som væde til sovsen!
"Hvid" (=uden mælk med suppe) sovs smagt til med sukker og eddike.
Når jeg laver suppe, er der til høns i asparges og oksekød i sur/sød og så suppen seføli.
Hjemmelavede kødboller, købte melboller, hjemmekogte gulerødder, porrer og evt. selleri.
Jamen, jeg siger Dem, Fru Heilbundt!
| |
|
Ja da, smørebrød - dét er da dansk!
| |
|
stjerneskud
gnaveben
store saftige dunser, sprødstegte
er helt med på citronfromage, slubr.
| |
| Kommentar Fra : CLAN |
Dato : 31-01-06 06:12 |
|
Mange gode Danske retter er nævnt... sidder og savler
Gamle Danske opskrifter http://www.gamledanskeopskrifter.dk/
at skulle vælge en enkelt ret, som vinder, vil nok blive svært. Det vil være en smagssag... og heldigvis, er vi jo ikke alle ens.
Danske øl (her gælder smagsforvirringen igen) http://olsen161.dk/bryggeri/db.htm
Så kan vi alle votere om hvilket "produkt" der skal vinde... men mon ikke den ælste Danske ret er vildt (nedlagt for egen hånd) tilberedt hen over bålets gløder.
Dem som så er i tvivl, kan jo smutte forbi pølsevognen eller resturant "Den Gyldne Måge" (MacD) og spise "adopteret" mad fra andre lande
Velbekomme
Søren
| |
|
Kyllingesteg med hvide kartofler, skysauce, og hjemmelavet agurkesalat. Dertil drikkes Ale no 16, fra Refsvindinge bryggeri!!
Kærnemælkskoldskål (hjemmelavet, forstås), med kammerjunker..
| |
|
Tak for svaret calista.
Du havde heldigvis ikke persillesovs og ål med på menuen.
På søndag har mine forældre bryllupsdag - har de vist selv glemt, da vi åbenbart ikke skal derud.
Så jeg har inviteret på modificeret hønsekødsuppe - kødboller af hakket kylling.
Og så selvfølgelig - CITRONFROMAGE!
Hanne
| |
| Kommentar Fra : CLAN |
Dato : 10-03-06 09:54 |
| | |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|