|
| Sprøde pomfritter Fra : judith22 | Vist : 28507 gange 30 point Dato : 04-01-06 19:16 |
|
Hvordan får man ens pomfritter sprøde?? Når jeg laver dem bliver det altid sådan nogle kedelige slaskede nogle.
Jeg har ikke nogen frituregryde.
| |
| Kommentar Fra : dova |
Dato : 04-01-06 19:59 |
|
Hvis du laver dem i ovnen, er det fordi temperaturen er for lav, og/eller du giver dem for kort tid.
Hvis du bruger en gryde med olie/friturefedt, er det samme årsag
mvh dova
| |
| Kommentar Fra : dova |
Dato : 04-01-06 20:01 |
|
Glemte lige, at mange af de frosne pommesfrites man køber, er af særdeles dårlig kvalitet og svære at få sprøde.
De består nemlig slet ikke af kartofler i strimler
men er fabrikeret af kartoffelmospulver.
mvh dova
| |
| Kommentar Fra : Franksp |
Dato : 04-01-06 21:11 |
|
Hej judith22
Lyt til IceCaps råd:
Kode Du kan alternativt bruge en almindelig gryde på komfuret med olie i.
Ellers skal du bruge høj temperatur 225-250grader, vende fritterne ofte og åbne ovnen ind imellem for at få vanddamp ud. |
eller dova's råd:
Kode Glemte lige, at mange af de frosne pommesfrites man køber, er af særdeles dårlig kvalitet og svære at få sprøde.
De består nemlig slet ikke af kartofler i strimler
men er fabrikeret af kartoffelmospulver.
mvh dova |
De har begge ret, afhængig hvilke "FRITTER" du bruger.
Mvh
Franksp
| |
| Kommentar Fra : Jimmy17 |
Dato : 04-01-06 21:33 |
|
Hvis du har varmluftsblæser i din ovn, kan du med fordel bruge den.
Temperaturen bør ved dette ikke overstige 200 grader.
| |
| Kommentar Fra : judith22 |
Dato : 05-01-06 07:03 |
|
Mange tak skal i have alle sammen :) Kæresten havdse overarbejde i går og kom sent hjem så jeg prøvede med den høje varme i ovnen og pomfritterne blev sørme spiselige den her gang :)
| |
| Godkendelse af svar Fra : judith22 |
Dato : 05-01-06 07:08 |
| | |
|
Hej judith22 - Som andre også har skrevet, er det ret vigtigt at vide om dine pomfritter er hjemmelavede eller købte. De fleste købte er, som dova siger IKKE lavet af kartofler, men af kartoffelmel. Og det har stor betydning for hvordan de skal tilberedes.
Hvis dine er af den frosne type, er de formentlig lavet af kartoffelmel. Så er det bedst at købe 1 L olie (Jeg bruger Ren ukrydret svinefedt, men man kan også bruge Palmin (Palmeolie)). Du hælder så olien/fedtet op i en 2 L gryde og varmer det op til ca. 200 grader. Når bagenden af en tændstik begynder at "syde" ved neddybning i olien har olien en temp. på ca. 190 grader. Når den rigtige temperatur er nået, skal de blot neddybbes til du synes de har nået den rigtige farve. SÅ er den hjemme. Når jeg anbefaler Ren ukrydret svinefedt eller Palmin, er det fordi disse ikke tilføjer pomfritterne nogen smag, men blot koger dem. Når jeg ikke anbefaler f.eks. Olivenolie, er det fordi den får en ret modbydelig smag ved opvarmning, og helst kun skal bruges kold. Den gode Danske Rapsolie kan tåle opvarmning, og kan også anbefales, men den er for god at bruge til de høje grader. Det er der ingen grund til.
Hvis dine Pomfritter er hjemmelavede og altså rent faktisk ER kartofler i skiver/stænger, kan du bruge samme tilberedningsmetode, blot med lidt længere tid. Men der vil jeg i stedet anbefale at bage dem i en 250 grader varm ovn. De skal så have 10-12 minutter. Kig på dem med jævne mellemrum, føl på dem. Så lærer du det efterhånden. Det er nemlig ikke altid at en "Civil" ovn taler sandt! Den kan både vise for høj og for lav temperatur.
Lær DIN ovn at kende så DU ved om den viser for lidt eller for meget. Den viden er billigt købt med kartofler, men kan være "Dyrekøbt" når det pludseligt er et stort dyrt stykke kød der ligger i den.
Venlig hilsen Arne
| |
|
Du kunne forhåbenligt bruge min kommentar selv om den kom lidt sent.
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|