Nu har du valgt en let forret, så må hovederetten godt være lidt tungere. Det er jo vinter.
Roastbeef med hjemmelavet beanaisesouce, ovnbagte rodfrugter og råstegte kartofler.
Roastbeef tager under en time at lave
Du lægger den i kogende vand og koger 15-20 min., derefter brunes kødet på alle sider i en gryde til kerne temperaturen er 60 til 71 grader afhængig af, hvor rødt du ønsker kødet.
Bearnaise soucen kan du lave dagen i forvejen af;
10 æggeblommer
200 g smør
4-5 spsk. okseboullion (lavet af en suppeterning)
1-2 spsk. tørret estragon
ca. 4 tsk. bearnaiseessens
salt og peber
Lav soucen over vandbad så skiller den ikke så let. En pyrexskål over en gryde er ideel, så er det også nemt at varme soucen igen, når den skal serveres.
Pisk æggeblommerne sammen, smelt smørret i en anden gryde, varm æggene over vandbad og pisk til de er ca. 30 grader, hæld smørret i i en tynd stråle mens der piskes. Kom essensen, boullionnen og estragonen og salt og peber i og pisk. Soucen bliver nu tykkere og tykkere. Den må ikke blive for varm, så skiller den. Er den på vej til at skille kan du komme lidt koldt vand i, for at nedbringe temperaturen, og piske kraftigt.
Rodfrugterne; selleri, rødbeder, persillerod, perstinak, løg, evt. hvidløg og gulerødder renses og skæres i ens artede stykker. Hvidløgsfedet deles blot på langs.
Lægges på bagepapir, olie hældes over og drys med salt.
30 min. i ovnen ved 200 grader.
Rodfrugterne kan gøres klar dagen i forvejen og stå i køleskabet. Så skal de blot i ovnen en halv time før servering.
Kartoflerne skrældes og skæres i tynde skiver (kan også gøres dagen før) og steges på panden med fedtstof og salt og peber.
Desserten
Nougatparfait med frisk frugt og ristede nøddeflager.
200 g blød nougat
6 æggeblommer (past)
1 dl. flourmelis
4 spsk. cognag eller ameretto eller lignende
½ liter piskefløde
100 g hasselnøddeflager
Frugt kunne være appelsinbåde og kiwi. Det giver et flot farvespil til den nougatbrune is.
Smelt nougaten over svag varme. Køl den af. Pisk æggeblommerne med flourmelis til det er hvidt og tykt. Smag til med cognac eller amaretto.
Pisk fløden stiv og vend den i æggemassen. Fryses i en form i mindst 4 timer.
Anret isen i portioner, pynt med frugt og drys de ristede nødder over.
Server evt. muscat vin til. Den skal være iskold.
Velbekomme