|
| Sønderjydske Kålpølser. Fra : arne.jakobsen | Vist : 8470 gange 100 point Dato : 02-07-05 09:25 |
|
Hvordan tilbereder og serverer DU Sønderjydske Kålpølser?
Jeg ønsker ikke Link's til opskrifter. Kun svar fra folk der virkelig kender disse specielle pølser.
På forhånd 1000 tak. Hilsen og go' Weekend til jer alle fra Arne
| |
| Kommentar Fra : hawaii7 |
Dato : 02-07-05 09:33 |
|
De bliver mest brugt nytårsaften til grønlangkål. de bliver kogt og serveret med sennep sammen med hamburgerryg, grønlangkål, evt. røget flæsk, snaps og øl. Det er vist kun kendt i Sønderjylland. De smager godt, men der er meget forskel i smagen på kålpølser.
Med venlig hilsen
hawaii7
| |
| Kommentar Fra : qfha |
Dato : 02-07-05 13:02 |
|
Køber gerne pølserne færdige. Jeg koger dem lidt med hvidkål eller severer dem til grønlangkål. Ikke så meget hokuspokus.
mvh
qfha
| |
|
Hvorfor koge dem med Hvidkål? Der er jo Kål i pølserne! Man må for hulen da kunne spise dem til andet end lige netop Grønlangkål. Andre gode ideer?
| |
| Kommentar Fra : AnniRKK |
Dato : 02-07-05 14:54 |
|
Noget af min mands familie kommer dernede fra. (Sdr. Jylland) og de spiser dem både til biksemad, spejlæg, hvide/brune kartofler, varm kartoffelsalat, sågar i hotdogs.. Man kan også bruge dem til engelsk morgenmad, istedet for de andre pølser man servere til.
Men jeg fik fortalt at ofte spiser de det sammen med grønlangkål.
Jeg spiser dem ikke selv, og manden siger at de pølser er ikke lige noget for ham, fordi der netop er kål i dem.
| |
| Kommentar Fra : molokyle |
Dato : 02-07-05 15:50 |
|
Citat Opskrift 12. Pølser.
Kålpølse.
På gården i Hjortsvang skulle der efter slagtningen af gris laves gode kålpølser.
Navnet kommer af, at det er ekstra gode pølser til at servere til julens "krøstekål" eller den groftsnittede grønlangkål.
Pølserne er enkle at lave, men det skal være skært, ikke for fedt, grisekød.
OPSKRIFT:
Til 5 m grisetarme anvendes
1,7 kg svinesmåkød,
suppe eller bouillon,
salt,
peber og basilikum.
Kødet hakkes 2 gange.
Rør det hakkede kød med suppe/bouillon til en ikke for lind eller fast konsistens.
Smag farsen til med krydderierne. (I dag bruger nogle at blande lidt revet løg i).
Steg en lille frikadelle af farsen som prøve på krydringen.
Er farsen tilpas, fyldes den med et pølsehorn på hakkemaskinen i tarmene.
Stop ikke pølserne for hårdt.
Lav pølser i 10 - 12 cm længde ved at afdreje grisetarmen.
Pølserne småsimrer i kogevand i 15 minutter.
På gården var der en røgeovn, og de pølser, der ikke skulle spises med det samme, blev tørret i fadeburet et par dage og derpå koldrøget til senere brug, -men de kunne også syltes ! |
</MOLOKYLE>
| |
| Kommentar Fra : AnniRKK |
Dato : 02-07-05 16:53 |
|
MOLOKYLE
NÅ SQ DA.. De pølser han har fået har været dicideret kålpøser, og der var sq KÅL i..
| |
|
AnniRKK -> Mine er fra Højer i Sønderjylland og hedder Sønderjydske Kålpølser. Ingredienslisten nævner ikke kål kun svine - og oksekød samt mel og krydderier. Så Molo har ret. BREAK. Hvis ikke der kommer en rigtig Sønderjydsk Madmor ind med sin helt egen måde at servere dem på (uden grønlangkål) så står Molo til poængerne.
| |
|
Men du vil altså partous have dem stegt???? Sønderjyder spiser dem da kogt så vidt jeg ved
Nå skide være med det, der er 4 stk så jeg kan jo prøve begge dele.
De kan forresten købes til 15 kr. for 4 stk (200g) i Netto lige nu, men du kommer måske ikke så fine steder?
| |
| Kommentar Fra : molokyle |
Dato : 02-07-05 19:45 |
| | |
|
Tak for svaret molokyle. Glæder mig til at spise Kålpølser i morgen.
| |
| Kommentar Fra : molokyle |
Dato : 02-07-05 22:24 |
|
Velbekomme .....
Jeg ska' ha' Hakke-Drenge mæ løgn år Car-tøfels i morgen. Sæfø'li' mæ en tyk brun (kulør) melklistersovs
(Idag spiste jeg; Brændt øgle på rede ...med slam )
</MOLOKYLE>
| |
|
molokyle, jeg kan godt lide din medrivende menubeskrivelse, og er bare nødt til at vide:
hvad i himlens navn er brændt øgle osv.....? har ikke på dette sene tidspunkt fantasi til at gætte mig fre.
gonunat.
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|