Hvis det nu er proteinbelægning, som jo må ligge på glassenes overflade, hvorfor kan det så ikke fjernes med syre, base, tandpasta, fedt, olie, natron, cytronsyre, pudseklud, opvaskemiddel eller "Åndernes magt"??? Må det ikke være noget, som sidder INDE I glasset?? Da glas godt kan tåle saltsyre, hvorfor så ikke prøve det? Hvis det ikke bliver fjernet af saltsyre, må det være noget andet en protein, da protein er organisk, og vil blive opløst af saltsyre.
Jeg har ikke set dine glas, men jeg har dog lidt svært ved at forestille mig, at MÆLK, som er det mest naturlige man kan drikke af et glas (lige bortset fra øl), skulle være skyld i dette "protein-fænomen" på dine glas. Og især når det er mælk i kaffe,- altså fortyndet mælk. Hvis man ser logisk på det:
- 99% af alle "hvidbelagte" drikkeglas fra opvaskemaskiner skyldes glaspest og ikke mælk.
- 99% af alle drikkeglas, som bruges til REN mælk får IKKE protienbelægning,
- 99,9 % af alle drikkeglas, som bruges til kaffe med mælk får IKKE proteinbelægning.
- 100 % af de glas som får glaspest vaskes op i opvaskemaskiner.
Jeg vil gå så vidt som at sige, at det er muligt at du afviser teorien om glaspest,- men det beviser ikke at der ikke er tale om glaspest,- blot at du tror at det ikke er glaspest. Hvis glassene ikke fejler noget, hvorfor kan de så ikke renses? Jeg kan selv fjerne langt mere hårdføre ting fra glas end protein.
Min løsning er: Smid dine hvide glas ud, køb nogle nye. Det er jo egentlig ligemeget om det er glaspest eller proteinrester vi snakker om,- hvis det ikke kan fjernes, så er glassene ødelagte, også selvom de ikke fejler noget. Det ser ud til at alle de foreslag der er kommet her, ikke kan hjælpe med at gøre galssene rene,- så de er kaput.
Når/hvis du køber nye glas, så følg nogle af de råd der er kommet her, så får du i det mindste ikke glaspest på dine nye glas,- og så ville jeg måske overveje at drikke kaffe af kop eller krus for eftertiden.