Grillkoteletter med grønsagsspyd og kold kartoffelsalat
Hjerteforeningen udgiver slankeguiden Tab dig - og hold vægten. Det gør vi, fordi vi gerne vil hjælpe de mange overvægtige hjertepatienter og andre, der ønsker at tabe i vægt. Mange ønsker flere opskrifter på sund og lækker mad. Men skal man tabe sig, er det ikke altid nok, at maden er sund. Mange er også nødt til at se på, hvor store portioner de spiser. Derfor giver Hjerteforeningen hver uge en ny opskrift, som kan bruges i forbindelse med slankeguiden. Opskriften passer til en familie på 4 personer. Skal du tabe dig anbefaler vi, at du spiser det, der står under "Hvis du vil tabe dig, kan du spise".
God fornøjelse.
HJERTEFORENINGEN
Grillkoteletter med grønsagsspyd og kold kartoffelsalat
Ingredienser
Ingredienser (4 personer):
4 koteletter á ca. 100 g
salt, peber
evt. lidt engelsk sauce eller Worcestershire sauce
Kartoffelsalat :
1 kg faste kogte, pillede kartofler
6 dl ylette
2 spsk. let-mayonnaise
1 tsk. sukker
1 tsk. sennep
1 tsk. salt, peber
1 løg
1 bundt purløg
Grøntsagsspyd:
2 peberfrugter
1 bakke champignon á 250 g
200 g cherrytomater.
Tilbehør: Brød.
Tilberedning:
Skær fedtkanten af koteletterne og grill dem derpå i 3 - 5 min. på hver side. Drys med salt og peber og dryp efter grillning evt. lidt engelsk sauce eller Worcestershire-sauce over koteletterne.
Kartoffelsalat: Ylette, let-mayonnaise, sukker, sennep, salt og peber røres sammen. Løg og purløg hakkes fint (gem lidt purløg til pynt) og blandes i dressingen. De afkølede kartofler skæres i skiver eller terninger, hvorpå disse vendes forsigtigt i dressingen. Smag herefter kartoffelsalaten til med sukker, sennep, salt og peber og stil den gerne køligt i ca. 1 time, inden den serveres. Pynt med lidt purløg lige inden servering.
Grøntsagsspyd: Skær peberfrugterne i store terninger og rens champig-nonerne. Sæt nu skiftevis peberfrugtstykker, champignoner og tomater på grillspyd. Bruges der træspyd, lægges disse i koldt vand i mindst 15 min. før brug. Grøntsagsspyddene grilles, indtil grønsagerne har den ønskede konsistens.
Server koteletterne med kold kartoffelsalat, de grillede grøntsagsspyd og brød.
Hvis du vil tabe dig, kan du spise:
En fjerdedel af koteletterne og grøntsagerne med en ottendedel af kartoffelsalaten.
Energi pr. person: 2800 kJ (670 kcal)
Fordelt på:
Protein 26 %
Kulhydrat 55 %
Fedt 20 % (14 g)
Copyright: Hjerteforeningen, 2003