Udfra hvad I har skrevet om curds the batter, så er her min oversættelse: Jeg er også gået ud fra at udad dal = urad dal.
Masala Dosa
Ingredienser:
1 kop (250 ml) almindelig ris
1 kop parboiled ris
¼ kop hvid urad
½ tsk bukkehornsfrø
½ tsk natron
½ kop skørost (eller måske kunne oplagt mælk være tykmælk)
10-12 spsk klaret smør eller olie
vand til maling
Fremgangsmåde:
Vask risene og dalene sammen. Tilsæt masser af vand og bukkehornsfrø. Udblød i 7-8 timer eller natten over. Vask risene 2-3 gange, lad vandet dryppe fra hver gang. Mal til en pasta. Semuljelignende korn skulle kunne føles. Tilsæt natron og salt og bland godt. Sæt til side et varmt sted i 8-10 timer. Pisk skørosten godt. Tilsæt til dejen, tilsæt mere vand, hvis nødvendigt. Konsistensen af dejen skal være således at en ske der dyppes deri er tykt dækket. Opvarm en jernpande eller en non-stick dyb grillpande. Kom en skefuld dej i midten, spred den ud til en tynd cirkel med en ske. Kom en tsk klaret smør eller olie derover. Spred chutney smørelsen ud over pandekagen. Kom en spsk masala i midten. Fold til en trekant for at dække masalaen. Fjern med en paletkniv når den er sprød. Server varm med chutney og/eller SAMBAR (se nederst).
Til masalaen:
Ingredienser
2 store løg i lodrette skiver
2 store kogte, pillede kartofler
4-5 grønne chilier
1 spsk hakket koriander
8-10 cashewsnødder i halve
½ tsk urad dal
½ tak spidskommen
½ tsk sennepsfrø
2 spsk olie
¼ spsk gurkemeje
salt efter smag
hak kartoflerne groft. Hak de grønne chilier. Varm olien, tilsæt cashewnødder og brun let. Tilsæt dal, frø og lad det sprutte. Tilsæt chilier og løg. Steg til det er mørt. Tilsæt gurkemeje, salt, kartofler, koriander. Bland godt.
Chutney smørelse:
½ kop revet kokosnød
4 røde chilier eller 1 tsk rød chili pulver
1 lang tamarind
2 flager hvidløg
1 spsk jordnødder
salt efter smag.
Mal alle ingredienserne for at lave en fast chutney. Brug meget lidt vand.
Giver 10-12 pandekager 17-18 cm i diameter
Holdbarhed.
Dej: 3 dage i køleskab
Chutney: 2 dage i køleskab
Masala: 1 dag i køleskab
SAMBAR: Sydindisk suppelignende grønsagsret med linser, tilberedt med en særlig blanding af ristede krydderier, hvor dyvelsdræk og bukkehorn er fremtrædende.
Mvh Sonja