On Sat, 22 Jun 2002, netper wrote:
>Så her kommer det egentlige spørgsmål som er vægt på forskelige
>grøntsager, som lille mellem og stor
Normalt betyder det ikke voldsomt meget for smagen, og det med
fedtprocenten bør nok også tages med et gran salt.
Som en rettesnor bruger jeg altid vægten:
20 gram for et bundt krydderurter, 10 gram for et lille bundt,
100 gram for små frugter (peber, løg, gulerod, kartoffel, m.v.),
200 gram for porrer uden grøn top, et lille bundt forårsløg m.v.
500 gram for små kål (spidskål, kinakål, blomkål, et bundt
brocoli, et bundt store forårsløg m.v.),
1000 gram for store kål (sommerhvidkål, rødkål).
Et hvidkålshoved kan veje mellem 500 og 7000 gram, en kartoffel
mellen 20 og 1200 gram, så der er rige muligheder for
fejltagelser - kald det variationer.
Min rettesnor er baseret på mange års erfaring og læsning af div.
kogebøger, som nogle gange er så frimodige at opgive vægten
('opgive' skal forståes på begge måder).
Første gang jeg blev helt bevidst om problemet var da jeg stod
med et hvidkålshoved på 4,5 kg, og opskriften foreskrev et halvt
- i parantes var der angivet 500 gram! Samme vægtangivelse har
jeg set i mange kogebøger/opskrifter.
>håber i vil hjælpe trods alt
Just ny cent.
m.v.h. Emil