her er den ultimative lammeret:KLEFTIKO
Man skal huske at lægge folie på inden stegningen , for at forsegle gryden,
dette er grunden til at retten er utrolig mør og velsmagende.
2kg lammeskank( osso buco) eller kølle i 2 tommers tykkelse eller lammebov skåret i store stykker.
500 gram pillede løg
3/4 kg kartofler
1½ dl olivenolie
1 1 / 2 dl hvidvin
5-? fed hvidløg ( skåret i skiver )
Friskhakket oregano eller 2 tsk tørret
Rosmarin frisk ,2-3 kviste
Saften af 1 citroner
8-10 laurbærblade
2 tsk . salt
1/4 tsk. peber
Forvarm ovnen til ca 185 grader i ca 15 minutter .
Læg lammekødet og alle de andre ingredienser i eet stort ildfast fad eller en keramisk eller jern gryde med låg
Citronsaften sprinkles over lammekødet. Læg staniol over gryden eller fadet, inden låget bliver lagt på.
Skru derefter varmen ned på ca 140-150 grader og bag retten i ca 4-5 timer .
Serveres straks og rygende varmt, med et godt brød og en god salat.
Prøv at smuldre fetaost hen over din portion ,det er bare godt.
mvh mcloud
www.lechef.dk