|
| Kommentar Fra : refi |
Dato : 09-03-04 00:37 |
|
Ingen opskrift men en start
Det sønderjyske rugbrød man idag kan købe i supermarkeder overalt i landet har kun formen tilfælles med det traditionelle sønderjyske rugbrød. Det kan man forvisse sig om, ved at købe bagerbagt rugbrød på sin ferie i Sønderjylland. Forskellen ligger i bagemetoden, hvor brødet "gistnes". Gistning vil sige, at brødene blev stukket ind i ovnen på et gennemvædet bræt mens der endnu var ild derinde. Derved blev der udviklet en kraftig varme, der på få øjeblikke dannede en skorpe på brødet. Det blev så atter taget ud og ovnen renset. Brødene blev igen stukket ind og bagt færdige. Med gistningen lukkede man dejens porer, og saften blev inde i brødet. Idag kan samme effekt opnås ved at lukke ovnens ventiler inde brødet sættes ind, og så åbne dem efter et par minutter.
| |
| Kommentar Fra : refi |
Dato : 09-03-04 00:42 |
| | |
| Kommentar Fra : netper |
Dato : 09-03-04 08:29 |
|
Kløbenbrød er en sønderjysk juleting, og jeg er ikke sikker på at jeg ville betegne det som rugbrød, så nej den opskrift kan jeg ikke lige bruge
Mvh
Per
| |
| Kommentar Fra : dscoop80 |
Dato : 12-03-04 11:05 |
| | |
| Accepteret svar Fra : krakgt | Modtaget 250 point Dato : 25-03-04 23:53 |
| | |
| Godkendelse af svar Fra : netper |
Dato : 26-03-04 00:03 |
|
Tak for svaret krakgt.
Ikke helt så udførlig opskrift som jeg gerne ville, men det er jo nok det tætteste jeg kommer på i denne omgang.
Mvh
Per
| |
| Kommentar Fra : krakgt |
Dato : 26-03-04 08:57 |
|
Hej netper
Du kan evt tale med en af bagerne hos Credin / Maltcentralen
mvh
krakgt
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|