Hej Per.
Da ingen andre ville binde an med en oversættelse, så (fordi jeg kedede mig) har jeg lavet en til dig.
Den med 6 hel Allspice, må du selv lige kigge på - kan jo være en fejl i originalen - Mig gir det ingen mening at tale om 6 - 6 hvad??? Så vidt jeg kan se er allspice her Allehånde, og findes så vidt jeg ved kun i stødt (pulver) form.
Men der menes måske noget helt andet - Dog kan jeg sagtens forestille mig, at allehånde kan bruges - Gir' en meget speciel og"eksotisk" smag (syns' jeg)
Men 6 hel ?????
FINSK SUPPE:
Ingredienser:
1 kg. fersk eller frosset laks
1 ¼ spsk salt
½ tsk. peber
2 laurbærblade
6 hel allspice ?????? **
4 mellemstore kartofler
2 mellemstore gulerødder
3 små løg, delt
2½ dl.snittet rød kål
1 håndfuld friske selleri blade
5 skiver bacon
1 ½ spsk. smør
2½ dl. selleri fint hakket
½ grøn peber frugt, fint hakket
200 g. dåse muslinger fint hakket
200 g. dåse rejer (små - eller hakket)
1 liter vand
½ rød peberfrugt fint hakket
2½ dl.hakkede friske svampe (f.eks.champignon)
½ tsk. rosmarin blade
½ tsk. stødt kommen
¼ tsk. stødt timian
¼ tsk. stødt oregano
4 knuste chili (middelstærke)
1 liter mælk
1 spsk. smør
Fremgangsmåde:
1 kg. fersk laks eller en anden fast fisk skåret i passende stykker med skind og ben på, sættes til at simre for svag varme i en 5-6 l. gryde, med salt og peber.
Når skindet let kan fjernes tages gryden af varmen. Fisken tages op og man fjerner skind og ben. Fiskekødet skære eller brækkes i passende stykker (ca. 3-4 x 3-4 cm.)
og sættes til side på en tallerken.
Fiskevandet tilsættes laurbærblade og Allspice. Tilsæt kartofler der er skåret i 2½-3 cm tern, gulerødder der er delt i 2 på langs - ca. 6mm. tykke – og 2 løg der er grovdelt (ikke finthakket).
Det hele koges for svag varme – Efter kort tid tilsættes rødkål og selleriblade. Rør i suppen, og lad den koge til gulerødderne er næsten gennemkogt, men før kartoflerne koger ud.
Mens suppen simrer, skæres bacon i tern og steges på en pande for svag varme.
Hæld fedtet fra, og tilsæt smør (eller margarine) og selleri i tern, og det resterende løg (som fint hakkes) og grøn peber. Sautér dette til løget er gyldent og peberfrugten er bleggrøn.
Nu tilbage til suppen
Tilsæt fiskestykkerne, som ikke må være gennemkogt Fra nu af, skal suppen kun simre-koge, for at bevare fyldigheden. Tilsæt muslinger med saft, rejer og 1 l. vand. Tilsæt baconblandingen fra panden, og derefter rød peberfrugt, svampe, rosmarin, kommen, timian, oregano, og chili.
Rør mælken i suppen - en kop af gangen – Tilsæt smør, og lad det hele simre i mindst 1 time.
Server suppen med slynget salat (vendt i en dressing) med hvidløgsbrød (frossen kan bruges)