/ Forside/ Interesser / Fritid / Madlavning / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
flået vildand
Fra : tom34
Vist : 4070 gange
30 point
Dato : 13-09-03 14:47

Hej gruppe
Er der nogle har har en opskrift eller to på flået vildand (and uden skind) de er flået fordi de ikke var til at plukke,
MVH Tom

 
 
Kommentar
Fra : Googie


Dato : 13-09-03 14:55

Jeg har prøvet nedenstående, og det er rigtig godt:


Vildandebryst fyldt med svampe
- serveret med ristede små kartofler og sauce af appelsin og portvin

Ingredienser
1 vildand (1/2)
lidt blandede svampe
snor til opbinding
1 stor bagekartoffel
1 gulerod
1/2 selleri
1 parisiennejern
smør
timian
2 appelsiner
saftpresser
2 spsk. ribsgele
1 dl portvin
1 dl demi glace

Fremgangsmåde
Svampene hakkes fint og ristes på hed pande - krydres med salt og peber. Brystkødet skæres af vildanden - fedtet snittets op på bagsiden, og der skæres en lomme til fyldning. Svampene fyldes i lommen, og brystet snøres sammen med snor og brunes på pande. Krydres med salt og peber.

Kødet lægges på en bageplade og steges ved 180 grader ca. 12 minutter. Panden koges af med saft fra appelsinerne og reduceres lidt, inden der hældes ribsgele på panden.
Der koges op og piskes ud i appelsinsaften.
Tilsæt portvin og demi glace.
Lad saucen småsimre indtil servering.
Urter og kartofler udstikkes til runde kugler med parisiennejernet.

Kuglerne blancheres i kogende vand - tages op og ristes på panden i lidt smør.
Der krydres med salt og peber samt timian.
Andebrystet tages ud af ovnen og skal trække lidt.
Kuglerne anrettes på tallerken med urter og kartofler - ovenpå lægges andebrystet, der lige snittes igennem på midten og rundt om lægges lidt af saucen.
Pyntes med lidt frisk timian.



Kommentar
Fra : tom34


Dato : 13-09-03 15:10

Hej igen
har du en på hel vild and i gryde eller i ovn (spøgmål fra min kone )de er nemmelig ikke ret store de ænder
MANGE H TOM ps den lyder godt nok lækker den overstådne opskrift

Accepteret svar
Fra : Googie

Modtaget 40 point
Dato : 13-09-03 15:28

Hvis du ikke har haft dem i mælk i et døgn, så lad endelig være med at lave dem i ovnen - de bliver meget tøre og kan have et lidt bitter smag - grydestegning er at anbefale, her er en ekstra opskrift, som også er meget lækker:

Ingredienser: 2 vilænder
200 g. bacon
100 g. smør
2 dl. vildtsky eller bouillon
2 dl. piskefløde
½ kg. friske champignon
2 spsk. rønnebærgelé

De istandgjorte ænder aftørres og gnides indvendig med salt og peber. Halvdelen at baconen skæres i små terninger og lægges indeni. Resten skæres i tynde skiver, der svøbes om ænderne, hvorpå de ombindes med bomuldsgarn.

Ænderne brunes i smørret. Den kogende vildtsky eller bouillon hældes ved sammen med fløden, der ligeledes skal have et opkog. Ænderne steger under låg i ca. 1 time.

De rensede champignoner svitses et øjeblik i en smule smør og drysses i gryden de sidste 5-6 minutter af stegetiden.

Ænderne tages op og holdes varme. Saucen bringes til kogepunktet, jævnes med fløde, småsnurrer et øjeblik og smages til med rønnebærgelé.

Baconen fjernes fra ænderne, og hver and deles i 4 stykker. Anrettes med lidt sauce henover.

Server evt. med råstegte kartofler.


Godkendelse af svar
Fra : tom34


Dato : 13-09-03 15:43

Tak for svaret Googie.
det lyder lækert alt sammen jeg tror vi prøve den opskrift i gryde                         

Kommentar
Fra : Googie


Dato : 16-09-03 18:21

ok, så havde det måske været rart at få de 30 point

Kommentar
Fra : tom34


Dato : 16-09-03 19:31

hej Googie
har du ikke dem da

Kommentar
Fra : Googie


Dato : 16-09-03 19:34

sorry har fået dem, min fejl - håber det smagte

Kommentar
Fra : tom34


Dato : 16-09-03 19:54

va" pokker er det da jeg fik skrivet ( har du ikke dem da)
du kan tro det var godt
VH Tom



Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177501
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408522
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste