hejsa tulletine.
I det jeg læste hvad du havde skrevet kom jeg i tanke om at jegfik en bog fra min sundhedsplejeske, og den har jeg faktisk brugt meget, der er utrolig mange gode opskrifter i, den hedder barnemad..ved ikke om du kender den?
Jeg kan huske at min søn var utrolig glad for kartoffelmos med f.eks. gulerødder, ærter, du kan også komme andre grønsager i...ellerdu kan tage noget kylling og blend det fint og blande i det vel dit barn sikkert elske..
Ang. dine æbler skal de koges til de er helt møre og hvis du har nogle søde pære kan du blande det i det smaget skønt,
Du kan også tage nogle søde modne bananer og blande dem med 1-2 af årstidens frugter, f.eks mos af kogte hindbær, jordbær eller æbler og pære hvad du nu har derhjemme! og det kan sagtens fryses men så skal du nok vente med at komme bananen i...!
Fra 6 mdr.kan du blande kød i grønsagsmosen. Det kan f.eks. være fisk indmad og fjerkræ. Undgå hårdt stegte madvare og stærke krydderier. Farsmad evt. uden stegeskope eller helt kød hakket gennem en persillehakker...
Hvordan har du med det forskellige gøde? hvis du mangler nogen så er her et par tip...!
majs-/rismelsgrød:1½ dl koldt vand, 2½ spsk majs-/rismel, 1 tsk fedtstof, ½ dl mælk (modermælksastatning/ sødmælk)
pisk vand og mel sammeni en lille gryde. Bring blandingen i kog under omrøring i ca. 2½ min. tag gryden af varmen og tilsæt fedtstof og mælk. Lad grøden køle af i en tallerken til spise temp..
du kan også lave hirsegrød og øllerbrød den hjemmelavet øllerbrød er et hit for de små..
Hvis du vel kan du foresten også blande frugt i risgrøden..
Når du skal fryse ned er det bedst hvis du har nogle små bøtter hvor det lige passer til en potion og så skriv dato på hvornår det er lavet, da du så har styr på hvor gammelt det er..det er altid en god ting..
er du i tvivl er du velkomme til at skrive igen...
Men håber du kan bruge nogle af de opskrifter, har selv brugt dem flittigt...
knus lillia