|
| Karrysalat?? Fra : werter | Vist : 1606 gange 100 point Dato : 08-09-13 15:44 |
|
Hvordan laver man, eller hvor køber man en karry(pålægs-)salat
UDEN surmælksprodukter (creme fr. yougurth osv) og
UDEN æble og syltede agurketern.
| |
| Kommentar Fra : ferik |
Dato : 08-09-13 15:54 |
| | |
| Kommentar Fra : werter |
Dato : 08-09-13 16:08 |
|
Jeg spørger jo netop i dette forum fordi jeg FORGÆVES har søgt på Goooogle. Alle de sopskrifter, jeg har kunnet finde dér, indeholdet kvark, ymer creme fr. eller yougurth samt æbler og/eller syltede agurker i tern.
Men for 30-40 år siden kunne man faktisk i viktualiebutikker købe den salgs karrysalat, som jeg efterlyser. Mon ikke nogen skulle ligge inde med en gammel opskrift?
| |
| Kommentar Fra : frieda |
Dato : 08-09-13 16:27 |
|
Tja, min opskrift, der nu er givet videre til fjerde generation, har æbler i, men dem kan du jo eventuelt droppe.
Jeg kan ikke huske mængderne (er lige nu på ferie i Barcelona), så dem må du vente med at få en uges tid.
En god mayonnaise blandes med lidt fløde og karry. Sure æbler i små fine stykker og hårdkogte æg grofthakkede blandes i. Løftes med flødeskum.
Fast bestanddel på vores julefrokostbord, fordi min søster, der hader sild, elsker den.
| |
| Kommentar Fra : LuffeA |
Dato : 08-09-13 17:17 |
|
Citat Men for 30-40 år siden kunne man faktisk i viktualiebutikker købe den salgs karrysalat, som jeg efterlyser. Mon ikke nogen skulle ligge inde med en gammel opskrift? |
Kan jeg godt huske, det var mayonaise hvor fyldet kun var godt kogt makaroni uden "bid", det smagte bedre end det man køber nu.
Mayonaisen mener jeg var spædet op med ymer der jo er ret neutralt, eller også var det vel bare mælk tilsat et fortykningsmiddel......min mor kaldte det for "opbagning".
Den bedste jeg har smagt havde Irma for 20 år siden, der var tilsat bittesmå søde marinerede sildestykker, allerhøjest 5 % og som jo gav det syrlige pift til salaten, men Du kan vel bruge en anelse syltede hakkede drueagurker istedetfor.
Makaroni var meget brugt som fyld i færdigsalater dengang, nu bruger man majs.
| |
| Kommentar Fra : vagnr |
Dato : 08-09-13 17:56 |
|
Fra "Mormors Kogebog"
Mayo smages til med karry, engelsk sauce og lidt sukker (det sidste ville jeg nok vente med). Det blandes med småtskåren makaroni, hårdkogte æg i strimler og RÅ agurker (der står i hvert fald ikke de skal være syltede), skåret i små stykker.
Hvis det var mig, ville jeg nok starte med mayo, karry og måske engelsk sauce, putte hakket hårdkogt æg i og de grønsager, jeg nu kunne have lyst til, rå blomkålsbuketter revet på et rivejern, gulerodstern, revet løg osv.
| |
| Kommentar Fra : bentjuul |
Dato : 08-09-13 19:41 |
| | |
| Kommentar Fra : smuller54 |
Dato : 09-09-13 16:31 |
| | |
| Kommentar Fra : smuller54 |
Dato : 10-09-13 16:58 |
|
Citat Den må du altså længere ud på landet med den der... |
jamen jeg kommer oprindeligt ikke fra landet
Men sjovt at du ser sådan på det- karrysalat er vist en betegnelse for mange ting-
Hvis du har denne på din hylde, så kan du selv se
http://www.opskriftsregister.dk/boger.asp?bog_nr=300
Der er to opskrifter og begge indeholder sild
| |
| Kommentar Fra : vagnr |
Dato : 10-09-13 17:24 |
|
Citat I min barndom, der var karrysalat, altså enten med sild eller hønsekød eller begge dele. |
Sjovt nok, marken84 reagerer på "enten", jeg ville nok reagere på "begge dele."!
En karrysalat med BÅDE sild og kylling ville vel være en dansk pendant til det australske Reef and beef, Surf and turf i USA eller Italiens vitello tonnato?
Nu ved jeg ikke hvor gammel smuller54 er, men jeg er nu overrasket over vi var så langt fremme med fusionskøkken anno dazumal
| |
| Kommentar Fra : marken84 |
Dato : 10-09-13 17:32 |
|
Citat Hvis du har denne på din hylde, så kan du selv se
http://www.opskriftsregister.dk/boger.asp?bog_nr=300
Der er to opskrifter og begge indeholder sild |
Det kan jeg endda forstå, men den med kylling og sild, den køber jeg altså ikke...
Citat Sjovt nok, marken84 reagerer på "enten", jeg ville nok reagere på "begge dele."! |
vagnr hvordan kan du se at jeg reagerer på enten? Jeg reagerer jo netop på begge dele
| |
| Accepteret svar Fra : smuller54 | Modtaget 100 point Dato : 10-09-13 17:48 |
|
Nå, men så må jeg jo til tasterne.
Citat fra den hvide frokost bog fra Tørsleffs- arvet efter min mor. Som i øvrigt lavede den dejligste mad og altid med på nye retter. Frokost i kolonihaven - det var eftertragtet af den ganske familie. Og denne smagte rigtig godt- men jeg kan ikke huske om det var høns eller kalv.
Karrysalat ( og der er stjerne ved opskriften, så måske det var derfor min mor havde øje for den)
side 24:
200 g mayonnaise, 1-2 tsk. tawana karry, 2 dråber engelsk sauce, 1 spegesild eller tilsvarende benfri sild eller gaffebidder, 50 g kogt kalve-eller hønsekød, 25 g. kogt ital. maccaronim 1 syltet agurk, 1-2 hårdkogte æg, evt 1 tomat.
Mayonnaisen smages til med karry og engelsk sauce. De udvandende spegesildefileter skæres i strimler, der blandes med strimler af hønsekød, maccaroni, agurk og hårdkogte æg. Mayonnaisen hældes over. Salaten pyntes med ægge- og tomatskiver og karse
| |
| Kommentar Fra : LuffeA |
Dato : 10-09-13 19:11 |
|
Citat Mayonnaisen smages til med karry og engelsk sauce. De udvandende spegesildefileter skæres i strimler, der blandes med strimler af hønsekød, maccaroni, agurk og hårdkogte æg. Mayonnaisen hældes over. Salaten pyntes med ægge- og tomatskiver og karse |
Kan ikke rigtig forestille mig engelsk sauce sammen med det andet, men hvo intet vover.........
Ihvertfald er noget af det rester fra køleskabet
| |
| Kommentar Fra : werter |
Dato : 14-09-13 08:40 |
|
Jeg er overvældet over at have fået så mange svar på mit karrysalatspørgsmål.
Nu ved jeg hvordan jeg så kan designe min helt egen karrysalat.
Jeg er ked af at jeg kun kan give én af jer points.
Det må så blive efter lodtrækning.
Men tak til alle og god weekend!
| |
| Godkendelse af svar Fra : werter |
Dato : 21-09-13 23:21 |
|
Tak for dit meget udførlige svar, smuller54; nu ved jeg hvordan jeg selv vil lave min karrysalat!
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|