Som Thomas.Haugaard skriver, kvaliteten af kyllingen betyder alt, og den bedste (eneste?) kylling man kan købe, der er værd at spise er Nettos franske frilands Løgismosekylling, ulempen er kun prisen, ca 90 kr for 14-1500 gram.
Den min viv og jeg er ved at spise har til gengæld rakt til 2 middage, foreløbig 1 frokost, den bliver også frokost i dag, så prisen pr måltid er ikke så vild.
Kyllingen har en masse gulligt fedt, som gør kødet rigtig lækkert ved den rette tilberedning.
Jeg parterede den i bryst (som jeg pillede skindet af), vinger og lår, stykkerne lagde jeg i fad med folie over i ovnen ved 65 grader i tre timer, mens skroget blev kogt ligeså længe med lidt løg, gulerødder mv.
Lårene blev stegt ved 225 grader til skindet var sprødt, serveret til aften.
Vingerne fik også lige sprødt skind, blev pillet for kød. der kom på rugbrød ovenpå hjemmerøgede kartofler med lidt mayo rørt med hakket æg, hvidløg, esdragon og chili, det sprøde skind øverst.
Brystet, som ved den lange tilberedning ved svag varme stadig er helt mørt, en anelse lyserødt (salmonella mv dør ved lang tid over 62 grader) blev stort set til denne opskrift til aften i går,
http://www.madbio.com/video/417254/kylling-med-pasta-gorgonzola-og-bacon
Til frokost i dag får vi skrogsuppen (hvor jeg skummede en halv kop gulligt hønsefedt af, det er fint at stege i), med det kød der er pillet af, med drys af sprødt skind fra brystet og bacon , måske med smilende øg på, og lidt brød til.
Hellere lidt med godt, end meget skidt