Hejsa,
Denne er altid et hit herhjemme:
Marineret svinemørbrad, creme fraise dressing, hasselbachkartofler og salat.
Du kan sagtens klargøre alt i forvejen og der er til 4 personer
Du skal bruge:
1-2 afpudsede svinemørbrad (alt efter størrelse
mellemstørrelse kartofler
½ l. creme fraise
stor dusk purløg
Dijon sennep
½ l. soya
1 dl. Teriyaki soya
5 store fed hvidløg
1-2 røde chilly (efter styrke)
rasp
olivenolie
muskatnød
Salat, tomat rødløg ect.
salt/peber
Sådan forbereder du:
tage et passende ildfast fad og hæld al soya og teriyaki i
kom ca. 2-3 spiseske sennep i fadet
kom ca ½ -1 dl. olienolie i og rør blandingen til sennep er næsten opløst
finthak hvidløg og chilly (kan evt. undlades) og dette kommer ligeledes i marinaden
en god sjat sort peber
de pudsede mørbard lægges i marinaden - vendes og stilles min 4-5 timer i køleskabes og vendes jævnligt
Dressing:
creme fraiche røres i en skål jævn og en stor dusk purløg hakkes fint og kommes i
2 tsk. sennep kommes i med lidt alt og peber
stilles derefter i køleskab
Hasselbach kartofler
sæt en stegenål i den nederste del af kartoflen og skær tynde skiver ned til stegenålen og lad nålen sidde. Derved skærer du ikke igennem og det fremmer også varmeudviklingen inde i kartoflen
smør kartoflerne med olie
riv muskatnød over kartoflerne
læg kartoflerne i et fad og drys rasp henover
Tilberedning:
varm ovn til ca. 200 grader
fadet med mørbrad og marinade tildækkes med alufolie og efter 20 min. fjernes folien
mørbraden vendes og skal derefter have yderligere 20 min.
kartoflerne skal ind samtidig med mørbraden og have samme 40 min.
Servering:
mørbraden skæres i rimelig tynde skiver på skrå og et par skefulde af marinaden kommes over de skårne skiver på fadet. Resten af marinaden kommes i en skål så I ved bordet selv kan supplere efter ønske. Nålen fjernes fra kartoflerne og de serveres med raspsiden opad. Creme fraiche kommer på bordet som den er i skålen, og salat serveres som det nu ønskes
Velbekommen
Bluesky