Kold eller varm?
Jeg laver den således:
Ca 1 kg rabarber i mindre stykker
Ca 500 g sukker (halvt hvidt og halvt rørsukker, har glemt hvad den hedder, noget med Masc .., har hældt min op i et glas;.)
Put halvdelen i gryden med rabarberne og smag til med resten, når suppen er siet.
Jeg kan altså ikke undvære sukkeret, men du kan prøve med mindre og smage dig frem
Kan undlades: 1 hel stang vanilje (skrab kærnerne ud og bland med lidt sukker og put også stangen med i gryden)
Ca 5 dl vand (jeg kan godt lide en kraftig smag)
Kog til mørt.
Si derefter suppen hæld den tilbage i gryden og jævn, til konsistensen er, som du vil ha den, med lidt kartoffelmel udrørt i vand. Smag til med sukker og vand.
Kan spises varm eller kold.
Den fra-siede rabarber smager himmelsk stadig varm hældt over en god is.