Hej.
Her er en opskrift fra Thy.
Surkål som det laves i Thy
Opskriften på surkål er gammel og det er min mors opskrift- retten som egentlig er tilbehør til julemad, medister kogt saltet flæsk,saltede ål o.s.v. blev altid lavet i mit barndomshjem i december måned, så blev surkålen sat på bordet hver dag til frokost eller aftensmad.
250 g ukrydret svinefedt
1 1/2 -2 hvidkål
1,5 liter eddike
750 g sukker
750 g farin
Fedtet smeltes og den snittede hvilkål brunes heri. Edikken tilsættes og kålen småkoger i 5-7 timer. Gryden tages væk fra kogepladen, og når det er holdt op med at koge drysses melis og farin over og låget lægges på. Står til næste dag, hvor det bringes i kog. Kålen opbevares koldt - og del del der skal bruges dagligt varmes op igen.
Kålen serveres varm med saltet stribet flæsk,medister, saltede ål, ja der er endda nogle der foretrækker denne surkål til julemiddagen i stedet for rødkål.