|
| Kommentar Fra : Krummen |
Dato : 24-04-10 20:06 |
|
Ahhhh enten eller lexusmerlot.
Du kan ikke både få en braisseret kylling og samtidig sprødt skind. Braissering i stegeso / römertopf er netop en stegemetode, hvor man holder saften inde i stegeemnet. Så skal du evt. tage den op før tid og gi den et skrald i ovnen.
| |
|
Kan man evt. hælde skyen fra under "stegningen"?
| |
| Kommentar Fra : Krummen |
Dato : 24-04-10 21:23 |
|
Teoretisk ja, men så er fidusen med römertopfen / stegesoen jo væk. Hvorfor så ikke bare stege den i en bradepande og gi skindet en gang grill til sidst, hvis ikke det er sprødt.
| |
| Kommentar Fra : piaskov |
Dato : 24-04-10 21:38 |
|
Citat Hvorfor så ikke bare stege den i en bradepande og gi skindet en gang grill til sidst, hvis ikke det er sprødt. |
Eller i en stegepose.
Der skal klippes et par hulle i foroven ov skindet bliver sprødt.
Samtidig med du har alt saften/kraften til sovs.
| |
| Kommentar Fra : Krummen |
Dato : 24-04-10 22:44 |
|
Blir den det vagn?? Det troede jeg ikke. Så må det da være uden låg, og hvorfor skal man så bruge römertopf??
| |
| Kommentar Fra : vagnr |
Dato : 25-04-10 05:54 |
|
> Krummen
Jeg har brugt Römertopf regelmæssigt ca 40 år, og kyllingen får sprødt skind hvis man gør det rigtigt, som jeg skrev før, og kræet bliver ikke så nemt tørt.
| |
| Kommentar Fra : Krummen |
Dato : 25-04-10 07:44 |
|
Vagn.
Jeg har kun brugt römer i godt et år, men forstår stadig ikke hvordan du laver det sprøde skind. Nuvel...Jeg har ikke savnet det, men netop princippet med "vådstegning" skulle man tro umuliggjorde det sprøde skind. Bevars....Man kan tage låget af af topfen, men så kan jeg ikke se hvad fidusen i en römertopf er. Hvordan gør du??
| |
| Kommentar Fra : vagnr |
Dato : 25-04-10 08:50 |
|
Krummen, som jeg skrev før, opskriften fra den gamle Rômertopf-kogebog fra 1972,
"en kylling, der skal være sprød, snakker vi 250 grader, som også er opskriften i den gamle Römertopf kogebog. Den siger godt nok 50 minutter, men kyllingerne var vist mindre dengang, jeg er mere på 60-70 min."
Og jeg tager ikke låget af!
| |
| Godkendelse af svar Fra : lexusmerlot |
Dato : 25-04-10 18:42 |
|
Tak for svaret vagnr. Det prøver jeg.
Du nævnte noget om en gammel kogebog - kan den skaffes?
| |
| Kommentar Fra : Krummen |
Dato : 25-04-10 19:14 |
|
Rolig nu...Jeg er helt klart nekrofil....bare som sikkerhedsafstand. LOOL
BTW - Hvor er det dog trist og usømmeligt og og og og skide synd for de stakkels børn. Det er trist når menneskeskabte restriktioner ender i lovovertrædelser, som går ud over uskyldige og specielt børn
Nå det var en siddestepper....sorry. God søndag aften - her står den på karbonader med stuvede porrer og pillede aspargeskartofler
| |
| Kommentar Fra : vagnr |
Dato : 26-04-10 07:22 |
|
Selv tak, lexusmerlot.
Bogen, Jeg steger i Römertopf, dukken en gang imellem op antikvarisk ( på antikvariat.net kan du lave en søgning efter bogen, så du får en mail hvis den dukker op) og min seneste købte jeg på et loppamarked, den jeg købte i 1972 var for længst gået op i limningen.
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|