Har du lyst til en oplevelse??
Madklubben Steak
http://steak.madklubben.info/ åbnede i Ketchups gamle pompøse lokaler i Pilestræde 23 i slutningen af marts. Var derinde i går og fik en oplevelse af de bedre. De kører med faste menuer...3 retter 300 kr. og 4 retter 350 kr. med tillæg for enkelte eksotiske ting som foie gras, trøfler mv...men det kan man jo bare springe over.
Vi var 2 glade madnørder og vi fik først Østers Rockefeller - Østers med hollandaise sauce og en spicy krumme og der efter gratineret i ovn. Der er 3 stk. pr. næse, men jeg kunne sagtens have spist 6 stk. så lækre var de. Dernæst fik vi en 250 gr. striploin (oksefilet) med bearnaisesauce og pomfrites. I sig selv ikke noget særligt, MEN MEN kødet var af en sjælden udsøgt kvalitet og var mørt som smør, fedtmarmoreret og fyldt med god oksekødssmag. Bearnaisen var hjemmelavet - sådan. Ikke den der siliconebearnaise fra INCO i 5 kg. spande eller endnu værre Knorrs bearnaisepulvergift (burde på EU's liste over forbudte gifte til fødevarer), men hjemmepisket..fed, cremet og med god syresmag og masser af estragonblade i. Smertensbarnet pomfrites er ikke lige min livret, da de næsten altid er dybfrosne og derefter kylet i ønskebrønden. De smager ikke af en skid....er bare melede og kedelige.
Men disse var hjemmelavede. Tynde og spicy krydderet og derefter stegt lige tilpas sprøde i god olie uden at være smattede af dårlig multiolie , så jeg blev glædelig overrasket. Til dette fik vi en salat med flere salattyper i og derefter overhældt med en GUDEDRESSING. Jeg kaldte på den alternativt seksuelt orienterede tjener, som var yderst beleven, lynhurtig og meget sympatisk (så ski med at han var bøsse) og fortalte ham, at jeg ville nægte at betale og påstå at deres østers var dårlige, hvis ikke jeg fik opskriften på den dressing. Han sendte mig sit sødeste smil og smuttede i køkkenet.
Som det ofte viser sig, er det de helt enkle ting, der ofte er de bedste og dette gjaldt også denne dressing. Dennis (tjeneren) kom tilbage og havde vredet opskriften ud af kokken.
Opskrift: Akaciehonning, hvidvinseddike og lidt grov sennep (fiskesenneplignende) rørt sammen. Sød, syrlig og med et lille pikant nap i tungen af denne sennep. Den var vidunderlig og dybt vanedannende.
Efter denne oplevelse var der en lille osteanretning...en efter min mening lidt kedelig schweizisk skæreost. Tør og nøddeagtig, men ikke med meget krudt i. Dertil abrikoschutney, oliven og en gnalling brød.
Så var der meget mere skrald i den franske sødmælksroquefort...mama mia den var god. Salt, blød og med den karakteristiske skarpe blåskimmelostesmag. Den tog kegler. Afslutningsvis deltes min kompagnons og mine veje, i det han røg på en New Yorker cheasecake og jeg på en Bananarama. Cheasecaken var formidabel og havde kun een fejl....den var for lille. Min bananarama (åndsvagt navn) var lidt udefinerbar...vanilieiscreme m kastanjepure, banan, flødeskum og varm chokoladesauce. Det var godt nok, men sån' en karl kan man osse få på Bakken. Lige til at drøje det hele med, slubrede vi 2 dobbelte espresso... min med en lille sjat mælk i - en såkaldt Café Cortado (spansk) eller en Café Machiato (italiensk)
Til dette skyllede vi tilsammen 2 glas hvidvin og 2 glas rødvin og en flaske mineralvand (vi var i bil), men da det er maden som er i fokus her, springer jeg elegant dette over.
Betjeningen er uprætentiøst påklædt i gummisko, cowboybukser og tatoveringer og ens skjorter lool, men høflige, venlige, smilende lynhurtige og meget observerende. Det mindste tegn på at du vil i forbindelse med betjeningen....og de er der som et søm
Regningen var på 996 kr. Det var virkelig pengene værd, så prøv dem....De kan det gylle.
Ikke handicapvenlig...toiletter er i kælderen