Hej o.v.n.
Citat 1/2 kg. Nakkekam uden svær.2 dl Rødvin. 2 Løg. 10 Peberkorn. 2 tsk. Knuste enebær. 1 tsk. Tøret timian. 2 Smuldret laurbærblade. Salt. |
Dette er marinaden.
Heri lægger du stegen i 1 døgn. Vend den undervejs...altså et par gange i løbet af døgnet. DÆK den over med staniol og i køleskabet med den.
Næste dag bruner du simpelthen noget smør i gryden og bruner stegen på alle sider. Kom lidt salt og peber ved mens den bruner.
Skru ned for blusset og kom lidt vand ved stegen. Læg låg på og lad den stege stille og roligt . Vend den undervejs ..gerne et par gange.
Når den er mør pakker du den ind i staniol og et viskestykke om så den får lov at trække i 20 min.
Samtidig holder den sig varm.
SÅ er det sovsen der skal laves mens stegen hviler.
Du kommer lidt/meget fløde i gryden med lidt af marinaden også og jævner det .
Og smager det til.
Hvis du vil ha' en vildt smag skal du komme lidt ribsgele OG lidt roquefort ost i også.
Det er den nemmeste måde at gøre det på.
jeg vil gi' dig ret i at det står noget kringlet i opskriften.
Held og lykke med det.
Hvad tid skulle vi kommer