Hvis du gerne vil lave en frugttærte med frugt og bær, så lav en mørdej som bund. Sprøjt kransekagemassen rundt i kanten og bag dette. Fyld derefter en god vaniliecreme i bunden, pynt med bær og frugt, og hvis du vil sætte prikken over iét, så smelt et glas æblegele, og overtræk frugten med dette,
F.eks. INGREDIENSER:
ca. 200 g mørdej
50 g kransekage
1 lille glas æblegele
evt. ¼ piskefløde
50 g kagecreme
frugt og bær
Mørdej:
100 g kold smør
125 g hvedemel
4 spsk sukker
1 æggeblomme
TILBEREDNING
Smørret smuldres i melet, tilsæt sukker og æggeblomme, hviler i køleskab mindst 1 time.
Mørdejen rulles ud til en pæn firkant, kanten sprøjtes med kransekagemasse, bages i ovnen ca. 10 min. ved 170°.
Cremen lægges i bunden. Forskellige slags frugter skæres i skiver og fordeles i et pænt mønster på tærtebunden.
æblegele smeltes og overtrækkes frugten.
Evt. pynt med flødeskum
Jeg plejer at bruge en pulver-creme, som jeg blander flødeskum og ekstra vanilie i, for at gøre den mere let og lækker. Så pynter jeg ikke med flødeskum.