|
| Kommentar Fra : smuller54 |
Dato : 12-01-10 18:23 |
|
Citat Det er da bare at dele lige over det gør jeg tit, husk at det gælder alt i opskriften |
gælder det også eks. saltet ?
og hvis man bruger surdej, er det så nok, at tilsætte en 1/3 surdej, hvis opskriften er på 1dl. til 3 rugbrød a´ 1,5 liter
| |
| Kommentar Fra : smuller54 |
Dato : 12-01-10 18:26 |
|
o.v.n
hvor store portioner bager du ad gangen ?
| |
| Kommentar Fra : o.v.n. |
Dato : 12-01-10 18:40 |
|
Ikke mere end et rugbrød, jeg har kun en form som har den ønskede størrelse, og ja det gælder ALT også saltet, jeg har aldrig prøvet surdej, og det med tit skal tages med en gran salt, det er når jeg får lyst og det kan surdejen vist ikke vente på, men det var lige før at det blev nødvendig i sidste uge, tre dage uden skygge af sneplov og meterhøje driver, men jeg kom til bageren inden alt brød slap op
| |
| Kommentar Fra : piaskov |
Dato : 12-01-10 18:46 |
|
Hej smuller.
Citat er det så nok, at tilsætte en 1/3 surdej, hvis opskriften er på 1dl. til 3 rugbrød a´ 1,5 liter |
Ja da det er det...du divedere da bare opskriften.
| |
| Kommentar Fra : smuller54 |
Dato : 12-01-10 18:49 |
|
jeg har lige været i gang med Meyers bagebog.
Den ene opskrift på lyst rugbrød, kunne jeg lave af en grundsurdej, som også er til alt andet brød- skulle lige stå 10 dage !!!
Men det var ok. Den surdej, kan jeg bruge til mange ting. Og efter flere dages brødbagning, kom den lige til hvile i køleskabet.
Han bruger meget tit surdej og gær (meget lidt)
Skulle nu lave et mørkt rugbrød med kerner og det var en længere proces end jeg er vant til med surdej. Surdejen laves åbenbart hvergang og skal stå 48 timer og kernerne i 24 timer og idag skal det hele samles- puha- de er hårdt abejde.
Så selv om snedriverne havde stået højt herude- (det er ikke så højt her- trods alt) så havde det taget mange dage inden rugbrødet var lavet
Har ofte de der færdige melblandinger stående, i højtider- det tager dog ikke så lang tid.
Nå- men jeg arbejder videre og tak for dit råd -
| |
| Godkendelse af svar Fra : smuller54 |
Dato : 12-01-10 19:02 |
|
Tak for svaret o.v.n..
Jeg vil gå ud og bokse videre og næste gang vil jeg bare lige som et fnug ælte eet brød sammen
også tak til piaskov for svar
heldigvis har jeg en lommeregner
| |
| Kommentar Fra : smuller54 |
Dato : 12-01-10 19:04 |
|
til piaskov
har lige vedlagt anbefalingen af bollerne i dit tidligere spørgsmål- bare så du kan se at andre også har prøvet de gode over natten boller
tak for nu
| |
| Kommentar Fra : vagnr |
Dato : 12-01-10 19:08 |
| | |
| Kommentar Fra : smuller54 |
Dato : 12-01-10 19:17 |
|
tak for dit tip
vagnr
Jeg har også tidligere haft fat i Camilla´s opskrifter
Jeg gik lidt "surt" i hendes opskrifter på et tidspunkt og ville prøve noget nyt, men nu vil jeg kigge igen og så prøve det du skriver
Jeg stod i alle mulige surdejer fordi jeg nok bredte mig over for meget, for det er meget inspirerende.
Og så huske det med bagetiden
mvh Smuller54
| |
|
Citat gode over natten boller |
der er vist desværre noget, jeg er gået glip af ævdaosse
og det der med citaterne har jeg heller aldrig fået lært.
| |
|
det med citaterne ser jo rigtigt ud?, men jeg har skrevet det ord for ord. det er vel ikke meningen?
| |
| Kommentar Fra : smuller54 |
Dato : 12-01-10 20:12 |
|
he he aasenissum
det ser jo godt ud
næste gang, så hold musen nede og high light hele sætningen og tryk kopier
i indlægget så tryk sæt ind- og dernæst tryk på citat iconet
og så- må du jo kigge de sidste tip under madlavning (bollerne er lang tid siden) men jeg tror det er dig, der skal lave den der kogebog, hvis du samler alle opskrifter her på kandu.dk- det ku´da være hyggeligt
en kandu.dk kogebog
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|