|
| Accepteret svar Fra : Nordsted1 | Modtaget 110 point Dato : 19-12-09 17:20 |
|
Opbevaring af brød
Det meste brød opbevares bedst ved stuetemperatur i en brødkasse, en papirspose eller en perforeret plasticpose, hvor det kan ånde og bevare en god skorpe. Hvis hvedebrød opbevares i køleskab bliver det hurtigt hårdt og tørt. Dette skyldes, at brødets stivelse danner krystaller. Krystallerne kan delvist fjernes igen ved at genopvarme eller riste brødet, men det vil aldrig genvinde den "friskhed", som kendetegner nybagt brød. Hvedebrød, som har været opbevaret i køleskab i 20 timer, føles lige så gammelt som brød, der har været opbevaret ved stuetemperatur i 75 timer. Rugbrød kan opbevares i køleskabet, da der ikke er samme tendens for krystaldannelse.
Brød skal opbevares i rene poser, hver slags for sig, og man bør undgå at blande nyt og gammelt brød.
Men der står ikke noget om at det er pga mug
http://www.vom.dk/index.php?id=14&mid=394
| |
| Kommentar Fra : Nordsted1 |
Dato : 19-12-09 18:11 |
| | |
| Kommentar Fra : LuffeA |
Dato : 19-12-09 21:28 |
|
Brød med mange store kerner er fugtigere og mugner derfor hurtigt, dertil kommer at det meste mørke brød bliver hjemkøbt skiveskåret, der er derfor en langt større overflade som mug kan starte på.
De problemer havde vi ikke ude på landet da jeg var barn, brødet blev blandet i brødkassen, det var almindeligt mørkt rugbrød der blev skåret efter behov, og ydermere satte vi det i "spisekammer", som hos var en halvt nedgravet kældertrappe, der var altid kælderkoldt.
Franskbrødet blev hurtigt tørt hvis vi ikke nåede at spise det, men så dyppede min mor det i mælk og kanel, stegte det på panden og serverede med jordbærsyltetøj.
Såkaldte "arme riddere", skal det være ekstra fyldigt pisker man et æg i mælken....MUMS
| |
| Kommentar Fra : transor |
Dato : 20-12-09 02:03 |
|
Brød af begge slags får en kedelig smag i køleskab. Den forsvinder når man opvarmer det på en brødrister.
Brød udenfor køleskab mugner til gengæld meget hurtigere.
| |
|
Tak for svaret Nordsted1. Der er vist ikke en mere præcis løsning på spørgsmålet. Jeg må jo selv lave en uvidenskabelig test.
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|