|
| Brunede kartofler Fra : Asbjørn2 | Vist : 1479 gange 50 point Dato : 11-12-09 17:35 |
|
Læste i Ekstra bladet i dag om Lene Siel ,der havde haft problemer med at få sine kartofler brune da hun skulle lave julemad for første gang.
Desværre har vi også prøvet dette problem her for nyligt. Lige meget hvad vi gjorde, så ville sukkeret ikke blive brunt, og da kartoflerne alligevel til sidst endte med at komme på panden, så blev afslutningen, at kartoflerne var hvide, kedelige at se på, men smagte dog lidt af sukkerkartofler, så de kunne godt spises.
Hvad er mon galt?? Kan det være sukkeret, der MÅSKE har været af den lidt billigere tyske syltesukker, der så ikke vil karamelisere, eller hvad gør vi ellers galt - vi har ellers lavet det i mange år uden problemer.
HJÆLP
| |
| Kommentar Fra : Ammitz |
Dato : 11-12-09 17:45 |
|
Nej, sukkeret strøs ud på den kolde pande så den er helt dækket af et tyndt lag hvid sukker.
Så tændes for panden, - hvis du har trin fra 1-12 så start med 12.
Når sukkeret begynder at smelte skruer du ned på 10.
Når næsten så godt som alt sukkeret er smeltet, - tilsætter du ca. 25-35 gr. Oma stegemargarine i små klatter fordelt på panden.
Når margarinen er smelter bruger du dine stegepalletter til at blande sukker og smeltet margarine.
Når margarinen er blandet med sukkeret og næsten helt smeltet hælder du kartoflerne på, dog ikke i et tykt lag, - men så et lag fylder panden næsten ud.
Vend kartoflerne, - hele tiden så de bliver jævnt brune over det hele.
Kartoflerne tages af panden med palletterne, - således at der stadig er margarine/sukkermasse tilbage og du lægger resten af kartoflerne på.
Jeg bruger det kun til 2 lag kartofler.
Skal jeg brune flere, - gør jeg panden let ren og starter processen forfra.
God fornøjelse
Ammitz
| |
|
To andre muligheder: brug honning i stedet for sukker. Klistrer ikke så meget og panden er let at rengøre.
2. mulighed: i Fakta kan man købe en sirup der er beregnet til bruning af kartofler - det gøres i en gryde. Smager godt, ser godt ud, billigt. Igen nem rengøring. Denne fremgangsmåde bruger vi og har gjort det de sidste fire juleaftener.
| |
| Kommentar Fra : hannibals |
Dato : 11-12-09 18:04 |
|
Brug ikke for meget (margarine) læs smør, en stor spiseske er nok, så bliver de flotte brune
| |
| Kommentar Fra : vagnr |
Dato : 11-12-09 18:23 |
|
Brug slet ikke margarine, men smør, og, hvis du sterter blusset for fuldt drøn, så må du ikke bvnede ryggen til bare et øjeblik.
Ellers er jeg helt enig med Ammitz, men kan bedre lide at stå,stille og andægtigt (det er jo som regel jul, når jeg laver brune kartofler) og se smørret smelte og blive brunt i midten, og så breder det sig ud til hele panden er brun og smeltet, endelig ikke røre, så kommer der klumper af usmeltet sukker, på med smørret og så kartoflerne.
Glædelig jul allesammen, bliver helt sulten (selv om jeg lige har rejst mig fra en coq au vin), men and og flæskesteg er alligevel noget andet
| |
| Kommentar Fra : Smokei |
Dato : 11-12-09 18:44 |
| | |
| Kommentar Fra : o.v.n. |
Dato : 12-12-09 00:17 |
| | |
| Godkendelse af svar Fra : Asbjørn2 |
Dato : 12-12-09 11:53 |
|
Tak for svaret smuller54.
Som visse folk nok har regnet ud, så bruger vi meget lidt sukker, men nu ryger det sidste fra blommesyltningen i eftersommeren i hvert fald ud, og noget nyt købt ind, så vi er "klædt på" til julen.
Den næste sukkerpakke bliver en Dansukker.
til alle der har hjulpet med svaret.
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|