|
|
Det smager da godt nok med lidt honning i
Jeg har købt 16 kg økologisk havdregryn, så jeg har til sidst på måneden
| |
| Kommentar Fra : smuller54 |
Dato : 10-10-09 18:02 |
|
Alternativ:
havregryn
hirseflager
hakkede mandler
svovlede abrikoser i stykker
rosiner
tørrede æbleskiver skåret i stykker
svesker uden sten i stykker
evt. lidt hørfrø
blandes med mest havregryn og ellers som det passer efter humør
1 del grynblanding og 3 del. vand
godt til en morgen start
| |
|
Nej jeg har ikke microovn.
| |
| Kommentar Fra : miritdk |
Dato : 10-10-09 18:56 |
| | |
| Kommentar Fra : 3773 |
Dato : 10-10-09 19:34 |
|
Nemlig smuller
Omrøring omrøring og at omrøring. Og ikke for hidsig med varmen. Al madlavning tager tid! Sjuskes eller forceres det, brænder det på.
Som ovenfor beskrevet
| |
| Kommentar Fra : LuffeA |
Dato : 10-10-09 19:34 |
|
Kanel på havregrød ????.......hvorfor ikke, vi fik dog rosiner i hvis det skulle være lidt godt.
Jeg forbinder det mest med varm mælk og tvebakker, nå nu vi er i afdelingen for søbemad.
| |
| Kommentar Fra : smuller54 |
Dato : 10-10-09 19:45 |
|
Havregrød er allerbedst hvis havregryn + vand 1 del gryn og 2- 3 dele vand står i blød natten over.
Jeg har læst at det er den bedste løsning, fordi hvis vi ikke opbløder grynene, stjæler det mere kalk, end vi får tilført.
Det gør også grøden mere blød og lækker
| |
| Kommentar Fra : Laura86 |
Dato : 10-10-09 21:35 |
|
Jeg laver altid lækker havregrød sådan:
1 dl havregryn.
2 ½ dl. vand.
Hvis du laver det ved lidt under middel varme, så passer det jo nærmest sig selv (uden låg). Men rør hyppigt i det, også i bunden..!
Jeg ELSKER det bare når jeg kommer stykker af æble på, hakkede mandler og lidt kanel. Og en lille slat mælk måske...
| |
| Kommentar Fra : Nordsted1 |
Dato : 10-10-09 21:52 |
| | |
| Accepteret svar Fra : transor | Modtaget 49 point Dato : 11-10-09 00:08 |
|
Uanset om man har en mikroovn eller ej er den det bedste til at lave havregrød i.
Det råd er ligesågodt som mindre varme og mereomrøring.
Homosapien kan heller ikke bruge nogen af de råd , fordi hun gør modsat og måske ikke ejer en røreslev..
| |
| Kommentar Fra : jomfruane |
Dato : 11-10-09 06:34 |
|
Når man gør som snuller foreslår, så slipper man for at den brænder på. Den skal nemlig bare lige varmes op til kogepunktet.
Citat Havregrød er allerbedst hvis havregryn + vand 1 del gryn og 2- 3 dele vand står i blød natten over. |
Først når den er taget af varmen, kommes en knivspids salt i.
| |
| Kommentar Fra : EA_HS |
Dato : 11-10-09 07:26 |
|
Der kan man bare se,.. der er åbenbart mange forskellige meninger om hvordan havregrød, tilberedes ’uden at brænde på’
i disse moderne tider findes der noget der hedder ’koge poser’,.. (plast)
kan fx købes i REMA 1000 mm. (størrelse 4 L, koster ca. 8 kr. 100 stk)
de er særdeles velegnet til alle former grød mm. der har tendens til at ’brænde på’
fyld indholdet i en koge pose,.. gryn + mælk / vand,..
sænk pose m. indhold,.. ned i en gryde m. vand,
lad koge som normalt,… omrøring er ikke nødvendig, (passer sig selv)
(grydens form, størrelse osv. er totalt ligegyldig)
VUPTI,.. grøden brænder ikke på,.. og gryden er pæn ren,.
du vil sikkert aldrig bruge andet i fremtiden,
kan selvfølgelig bruges til mange andre ting,. der sviner gryden,
PS. de øverste 10 cm af posen, bør 'rage' ud over grydens kant,
låget lægges let over gryde og pose,.. posen må ikke lukkes helt tæt. (lad det 'simre')
| |
|
Havre er noget man fordre heste med, Basta
| |
|
RUG min ven RUG, som i RUGbrød.... Det er føde til en voksen Mand
| |
| Kommentar Fra : vagnr |
Dato : 11-10-09 07:42 |
|
EA_HS Det lyder som en god ide, men hvor lang tid skal det koge, hhv havre- og risengrød?
Når jeg laver havregrød en sjælden gang, er det fordi jeg opdager jeg ikke har mælk til mit morgenhø, og så skal det helst gå stærkt. Risengrød er normalt lidt mere planlagt
| |
| Kommentar Fra : EA_HS |
Dato : 11-10-09 11:12 |
|
10 – 20 min evt. lidt længere,.. (kommer sig ikke så nøje, når det ’simrer’)
fordelen er at du kan lave noget andet,.. mens det ’simrer, (skal ikke røres rundt)
risen,.. noget længere,.. 30 – 45 min. eller mere (på ’slump’) (skal ikke røres rundt)
hvis du er til det,.. så prøv med en smørklat, kanel/rørsukker + Ahornsirup,..
http://www.samvirke.dk/samvirke/temaer/morgenmad/nyheder/Sider/Havregr%C3%B8d-version20.aspx
Citat Havregrød er det rene fuldkorn – og fuldkorn er sundt. Samvirke har bedt tre kokke om at nytænke en af danskernes morgen-favoritter
Havregrøden har været nationalspise om morgenen, lige så længe som nogen kan huske. Den er på bordet hos høj og lav, selv Kronprinsen og Kronprinsessen serverer grøden for børnene om morgenen.
Havregrød er det rene fuldkorn, og derfor er grøden ikke så tosset til morgenmad. En undersøgelse fra Fødevareinstituttet på DTU viser, at fuldkornsprodukter mindsker risikoen for fedme, hjertekarsygdomme og sænker den for visse kræftsygdomme.
»Spændende havregrød er godt til morgenmad eller mellemmåltid, da grøden er mere mættende og langt mindre sukkerholdig end så mange alternativer,« siger Morten Strunge Meyer, der er projektchef for sundhedsområdet i Kræftens Bekæmpelse.
PÅ MENUKORTET. Et af de steder, som serverer havregrød for danskerne om morgenen er caféen Granola i København.
»Alle steder har jo brunch, og brunch bliver man træt af. Vores kunder bliver overraskede over at finde havregrød på menuer,« fortæller Leif Thingtved, der ejer Granola.
Lige nu sælger Granola 30-40 portioner om dagen, og grøden toppes af banan, æble, rosiner, kokosmel, hakkede nødder og en blanding af sukker og kanel.
INGEN CORNFLAKES HJEMME. Hjemme hos madskribenten Anne Hjernøe finder man ikke cornflakes. De er ikke sunde nok og mætter ikke meget – til gengæld er datteren især om vinteren vild med den varme grød.
En lækker havregrød behøver ikke at være svær.
»Man skal bruge sin fantasi, og næsten alle typer frugt og bær klæder grøden godt,« siger Anne Hjernøe.
I øvrigt har amerikanerne for alvor fået øjnene op for havregrøden. Havregrød findes nu som fast food-version i supermarkedet, ligesom kaffekæden Starbucks serverer den fra morgenstunden. |
| |
| Kommentar Fra : LuffeA |
Dato : 11-10-09 11:36 |
|
For mange kulhydrater......
Skal jeg have en ordentlig morgenmad der viser baghjul hedder det æg & bacon med pølser, brød og stegt tomat, og så lidt frisk frugt bagefter
| |
|
LuffeA
| |
| Godkendelse af svar Fra : HomoSapien |
Dato : 11-10-09 20:47 |
|
Det er faktisk en rigtig god ide og ikke mindst tidsbesparende.
Mange tak for alle de gode og brugbare råd.
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|