|
| worchestersovs Fra : fie4041 | Vist : 9444 gange 50 point Dato : 10-07-09 20:32 |
|
hej ved i hvor man kan købe denne sovs.
| |
| Kommentar Fra : vagnr |
Dato : 10-07-09 20:36 |
|
Hos stort set enhver købmand/supermarked, Klassikeren hedder Lea & Perrins.
Det staves ikke med H og udtales som kun englændere kunne finde på med den stavning wustersauce
Engelsk er jo sådan et nemt sprog
| |
| Kommentar Fra : vagnr |
Dato : 10-07-09 21:07 |
|
Ja, krumme, du har ret, jeg glemte sher-delen, hvis man er MEGET korrekt, men som man kan se her
http://en.wikipedia.org/wiki/Worcestershire_sauce glemmer man normalt shire delen.
Men det er sjovt, at det man (hvis man har set Ringenes Herre) kender som herredet, the shire (udtalt ca. sheire) i sammensætninger i bedste fald bliver til sher, og i engelsk sovs til ingenting.
Engelsk er ligesom skak, de generelle regler er meget enkle, men undtagelserne kan man bruge hele livet på at lære, og så har man allligevel ikke fat i det hele!
Og det tager lidt tid før man når til det vistnok længste engelske rigtige ord (altså ikke en kemisk formel el.lign. Floccinaucinihilipilification som jeg faktisk har mødt en gang i en artikel i et blad
http://en.wikipedia.org/wiki/Floccinaucinihilipilification
| |
| Kommentar Fra : vic2000 |
Dato : 10-07-09 21:34 |
|
Citat og det var altså Hipsomhap, som ikke kunne stave og har så sent som i dag kritiseret min stave/skrive måde..... |
og hvad gør så dem, der aldrig har set en Engelsk ord bog, men har haft sin daglige - ugentlige besøg i England - Skotland - Ireland gennem
4½ år,
| |
| Kommentar Fra : Højris |
Dato : 10-07-09 21:43 |
|
Hvor kommer HP sauce ind i billed ? det mener jeg da også er en Engelsk sag.
Nå ja det er en anden sag.
Højris
| |
| Kommentar Fra : LuffeA |
Dato : 10-07-09 22:54 |
|
Tja, gennem tiderne har englænderne brugt særegne stærke produkter for at skjule deres dårlige madlavning, og nok også let fordærvede produkter.
De drypper også eddike på deres frites ...........men tag ikke fejl, det smager faktisk godt. Den bedste smag får man af mørk malteddike som er lidt svær at finde i DK, men jeg forsyner mig ved hver rejse i Irland.
| |
| Kommentar Fra : LuffeA |
Dato : 11-07-09 07:51 |
|
Der hvor jeg bevæger mig ved vi altså godt hvad hhv engelsk sovs og HP er.
| |
| Kommentar Fra : LuffeA |
Dato : 13-07-09 04:22 |
|
HP bruger vi vel stort set kun til biksemad. Jeg prøvede engang at hælde det over nogle kogte grøntsager, det kan IKKE anbefales.
Worcestershire er lidt mere alsidig f.eks. til at pifte en kedelig brun sovs op, desværre kan det ske at der derved kommer for meget salt i sovsen
| |
| Godkendelse af svar Fra : fie4041 |
Dato : 13-07-09 13:23 |
| | |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|