|
| skolerugbrødsform? Fra : vagnr | Vist : 4061 gange 100 point Dato : 27-06-09 18:33 |
|
Hej madglade kanduer
Er der nogen der ved, hvor man kan købe en form til at lave skolerugbrød (minirugbrød), helst flere i samme form, gerne i stil med en gammeldags isterningsform?
Alternativt, er der bud på noget andet man kunne bruge til form, uden at alt brødet hænger fast.
Min normale rugbrødsopskrift er ret flydende, så at trille dejen til pølser, skære og forme dem til minirugbrød er ikke lige sagen.
Men hvis alt andet glipper, hører jeg gerne om en god opskrift til minirugbrød uden form, hvis det er noget du selv bruger, jeg har kigget på nettet
Husk at nyde det gode vejr, det haster ikke med svarene
| |
| Kommentar Fra : piaskov |
Dato : 27-06-09 18:49 |
|
Hej vagnr.
Du laver en masse SMÅ boller.
Trykker dem flade og sætter dem TÆT i en braddepande.
Når de er bagt brækker du dem bare fra hinanden , så er problemet løst
| |
| Kommentar Fra : vic2000 |
Dato : 27-06-09 19:10 |
|
Vagnr kan du ikke få den her klovn,s opskrift. for han er sq selv en orginok
så han ikke en gang forstår og smøre sig et stykke franskbrød med blød smør.
Opskrift på madpakkeboller
Fra : Dahab Vist : 79 gange
200 point
Dato : 27-05-09 19:35
--------------------------------------------------------------------------------
Hej
Er på udkig efter en opskrift på madpakkeboller.
De skal bruges i madpakken, ikke som en selvstændig ret, men som en bolle hvor i der kommer pålæg.
Har været på alverdens hjemmesider, og der er masser at vælge imellem, men det jeg søger er nogle boller som i selv har prøvet og som er gode som en pålægsbolle i madpakken.
| |
| Kommentar Fra : vagnr |
Dato : 27-06-09 20:39 |
|
Hej Piaskov
Det lyder som når vi laver hveder til store hvededag, men min rugbrødsdej er nærmest flydende (det hjælper når den bliver bagt)
>vic2000, livet er ikke lutter franskbrød
| |
| Kommentar Fra : piaskov |
Dato : 27-06-09 20:57 |
|
Ok den dej lyder som en jeg også har brugt.
Prøv at komme lidt mere rugmel i og rids den så når den har bagt et stykke tid.
Det har jeg godt nok ikke prøvet men det er da et forsøg værd.
Ellers kan du bruge muffins forme men de bliver ikke ret store så.
| |
| Kommentar Fra : piaskov |
Dato : 27-06-09 21:21 |
| | |
| Kommentar Fra : LuffeA |
Dato : 28-06-09 08:04 |
|
Lav brødet i en bradepande og smid det overskydende i fryseren.
Jeg bager sommetider brød i en springform, men så skal der alligevel skæres "almindelige" skiver.
| |
| Kommentar Fra : Line99 |
Dato : 28-06-09 10:32 |
|
Jeg kom til at tænke på at jo mindre forme du bruger desto mere skorpe får du på brødet !! Personligt synse jeg at skorperne er det mindst interessante ved brød, men nu er det jo heller ikke mig der skal spise det
Alternativ kunne du lave skillevæge i din almindelige form. Enten af bagepapir eller klip noget til fra silikone-bage-plade-'papir'.
| |
| Kommentar Fra : LuffeA |
Dato : 28-06-09 12:39 |
|
Jep, Line 99, skorperne er bedst i øllebrød.
| |
| Kommentar Fra : Line99 |
Dato : 28-06-09 15:12 |
|
Øllebrød er daaaaajligt
Men der er nu nogle mennesker der kan lide pumpernikkel rugbrød, det har jo en udpræget bitter /sur smag lidt a la skorpe Men jeg slipper helst Ti hi
| |
| Accepteret svar Fra : Nordsted1 | Modtaget 100 point Dato : 29-06-09 12:49 |
| | |
| Kommentar Fra : Nordsted1 |
Dato : 29-06-09 13:05 |
| | |
| Kommentar Fra : vagnr |
Dato : 29-06-09 13:11 |
|
>Nordsted1 Flot arbejde, jeg har mailet til den første du fandt, venter på svar.
Min ovn er alt for lille til dit sidste link, men jeg må prøve valsemøllen, hvis dit første link ikke giver pote (form mener jeg)
| |
| Kommentar Fra : Nordsted1 |
Dato : 29-06-09 14:32 |
| | |
| Godkendelse af svar Fra : vagnr |
Dato : 29-06-09 16:22 |
| | |
| Kommentar Fra : Nordsted1 |
Dato : 29-06-09 16:32 |
|
Godt det lykkedes...........hvem kunne også vide, at de forme hedder petite loaf... en god blanding af fransk og engelsk
Ups godt du opdagede det med teflon... så meget kikkede jeg nu heller ikke på linket
(altså det er sådan noget detektivarbejde der gør det sjovt at hjælpe - altså når det lykkedes)
| |
| Kommentar Fra : burhenne |
Dato : 23-09-09 10:51 |
|
man tager en almindelig bradepande og breder dejen ud i et 2-3 cm tykt lag, så tager man et pizzahjul og "skærer" dejen ud i den størrelse man vil have sine rugklapper.
hvis man vil lave det der hedder skolebrød, er det samme procedure, bare med grahamsbrød.
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|