Mango glød habanero chilisovs
En dejlig orange sovs, som giver selv de mest hærdede chili-fans varmen indefra. Kan også laves med andre chilier end habaneros, men smagsindtrykket bliver noget anderledes.
Serveres for sig selv til f.eks. dampet fisk, karryretter og grillmad, eller blandes i gryderetter, supper eller endog ketchup.
Vigtigt: benyt latex handsker hvis du laver sovsen på ægte habanero pebre, og pas meget på ikke at få chilisaften på huden! Vask alle redskaber grundigt bagefter.
Holder sig ca. 1 år i køleskab.
Ingredienser:
3-15 Habanero chilier (afhængig af ønsket styrke i sovsen)
2 modne mangofrugter
4 spsk. brun farin
4 spsk. hvidvins- eller riseddike
1 spsk. karrypulver (gerne Madras typen)
1/2 spsk. stødt spidskommen
1 spsk. paprika eller anden mild chilipulver
1/2 tsk. salt (eller efter behag)
1 tsk. friskkværnet sort peber
1 lime
1 appelsin
2 spsk. sennepspulver
2 dl. vand
2 tsk. majsstivelse (f.eks. Maizena)
Ca. Tidsforbrug:
Antal personer / stk.:
Indsendt af: Augustenborgs
Sauce
Gem som favorit
Send til en ven
Udskriv opskrift
Vurder opskrift: 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Fremgangsmåde:
1: Befri chilierne for kerner, frø og stilk. Hak dem meget fint. Skær frugtkødet fra mangoerne, og hak det fint. Pres saften af limen og appelsinen.
2: Kog eddike og vand op med brun farin, karrypulver, spidskommen, paprika, salt, sort peber og sennepspulver. Læg de finthakkede chilier og mangofrugten i sovsen, og giv den et opkog. Smag til med appelsinsaft og lime. Purér sovsen hvis det er nødvendigt.
3: Lav en jævning med majstivelsee og giv sovsen et opkog for at jævne den. Hæld sovsen på rene glas, og lad den trække mindst et døgn før anvendelse.